Κατασκευή συσκευής IoT (Internet of Things) καταγραφής του #COVID19

Αρχική Χωρίς κατηγορία

Δημιουργία συσκευής ΙοΤ, Internet of Things δηλ. Διαδίκτυο των Πραγμάτων, από το #3o Γυμνάσιο Κέρκυρας η οποία ενημερώνει για τα στατιστικά στοιχεία της πανδημίας του COVID19 χρησιμοποιώντας έναν πίνακα γραφικών εργαλείων και το ΟDROID-C2*. Η οπτικοποίηση με γραφικές παραστάσεις και γραφικά των πληροφοριών της πανδημίας δίνει μια καλύτερη εικόνα των δεδομένων της.

Η συσκευή λαμβάνει τα δεδομένα από το https://www.worldometers.info/coronavirus/ και τα στέλνει στην πλατφόρμα IoT, της εταιρείας UBeac. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποια δεδομένα θέλει να δει και να τα εμφανίσει σ’ έναν προσαρμοσμένο πίνακα γραφημάτων (dashboard).

Τα δεδομένα (data) αποστέλλονται στον πίνακα γραφημάτων (dashboard) κάθε 15’ λεπτά (παράμετρος που μπορεί ν’ αλλάξει προγραμματιστικά) και καλύπτουν όλες τις πληροφορίες του COVID19 όπως: τα συνολικά κρούσματα, τα συνολικά tests, τα στατιστικά στοιχεία θανάτων και αναρρώσεων ανά χώρα κτλ. Άλλα στατιστικά υπολογίζουν τις ποσοστιαίες μεταβολές μιας χώρας σε σχέση με τα παγκόσμια δεδομένα του κορονοϊού. O προγραμματισμός της συσκευής έγινε στη γλώσσα προγραμματισμού Python.

*To ODROID-C2 είναι ένας τετραπύρηνος 64 bit υπολογιστής τεχνολογίας ARM, μονής πλακέτας (Single Board Computer).

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.