3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

5 Δεκεμβρίου 2019

Εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού!

Το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2019, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του σχολείου στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο  «Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»,  οργάνωσε δράση με θέμα «Η φροντίδα και η ευθύνη για την αυλή και τις αίθουσες του σχολείου μας». Οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές που συμμετέχουν στο θεματικό δίκτυο κ.Μελισσά Μ. (ΠΕ84), κ.Σκαμάρντι Ά. (ΠΕ04.04) και κ. Διαβάτη Ν. (ΠΕ06), καθάρισαν ην αυλή και τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου εφαρμόζοντας έμπρακτα τη ‘διαλογή απορριμάτων στην πηγή’ με σκοπό την ανακύκλωση.

Το πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί μαζεύτηκαν σε τσάντες διαφορετικού χρώματος και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Τα παιδιά, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση αντιλήφθηκαν την αξία του εθελοντισμού, ενθαρρύνθηκαν στο ν’ ασχοληθούν συστηματικά με εθελοντικές δράσεις και ταυτόχρονα διδάχθηκαν στην πράξη το τι σημαίνει «διαλογή απορριμάτων στην πηγή» που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας για να γίνει «βιώσιμη, πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»!

Η περιβαλλοντική ομάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμά της «Η φροντίδα και η ευθύνη για την αυλή και τις αίθουσες του σχολείου» με παρόμοιες δράσεις μένοντας συντονισμένη στο παλμό μιας «Βιώσιμης πόλης», της Κέρκυράς μας.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2020 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων