3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

30 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπ/σης για την αειφορία

Για τρίτη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει με  μαθητές του (Α’ τάξη) στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ‘Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου’. Στόχος του δικτύου και του σχολείου μας είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση καλύτερων όρων για την ποιότητα ζωής στην πόλη, με αφετηρία, τι άλλο; την εκπαίδευση.

Αποσκοπώντας στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος γόνιμης συνεργασίας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης δράσεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, η Περιβαλλοντική  Ομάδα του σχολείου μας θα υλοποιήσει τη δράση με θέμα: «Η φροντίδα και η ευθύνη για την αυλή και τις αίθουσες του σχολείου» (http://www.kpe-thess.gr/el/participants-viosimi19-20/). Η σχετική δράση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5/12 καθαρίζοντας την αυλή και τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου εφαρμόζοντας έμπρακτα τη ‘διαλογή απορριμάτων στην πηγή’.

Επίσης για τη φετινή χρονιά, με αφορμή την κλιματική αλλαγή ή καλύτερα την κλιματική κρίση που έχει ήδη γίνει ορατή, θα επιχειρήσουμε τη διασύνδεση της με τη ‘βιώσιμη; πόλη’ και τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της αειφορίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Μελισσάς Μ. (ΠΕ84), Σκαμάρντι Α., (ΠΕ04.04), Διαβάτη Ν. (ΠΕ06).

Καλό μας ξεκίνημα!

 

 

 

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2020 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων