3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

19 Οκτωβρίου 2019

Σχολικός Περίπατος, Πέμπτη 17-10-2019

Με 3 εκπαιδευτικές επισκέψεις διάρκειας 30-35’ πραγματοποιήθηκε ο σχολικός περίπατος του σχολείου μας τη Πέμπτη 17-10-2019, στο χώρο της π. Πλατείας (Σπιανάδα)-Λιστόν. 

Συγκεκριμένα η Γ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από τη ξεναγό κ.Κουσκουρίδα Γ., στο πρόσφατα ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας. Το Μουσείο λειτουργεί από το 1967 και φιλοξενεί στους εκθεσιακούς χώρους του αρχαιότητες από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας και το υπόλοιπο νησί. Μέσα από 1.600 εκθέματα του Μουσείου οι μαθητές μας προσέγγισαν βιωματικά την ιστορία του νησιού και των κατοίκων του, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνοντας μέχρι την ύστερη αρχαιότητα και πληροφορήθηκαν για  το πλέον γνωστό έκθεμα του Μουσείου, το μνημειώδες αέτωμα από το ναό της Αρτέμιδος με την παράσταση της Γοργούς, έργο εξαιρετικής τέχνης της αρχαϊκής περιόδου, που αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο λίθινο αέτωμα της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής.

Ταυτόχρονα η Β’ τάξη μ’ ένα τμήμα της Α’ ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για το μοναδικό  μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας και οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του που περιλαμβάνουν περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του μουσείου κ. Χυτήρης δώρισε για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας το βιβλίο «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο».

Τέλος η Α’ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας, στη  Συλλογή του οποίου περιλαμβάνονται τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν καθ’ όλη την ιστορία του νεότερου Ελληνικού Κράτους: τραπεζογραμμάτια, κερματικά γραμμάτια και σχετικό υλικό, που καλύπτουν 180 έτη ιστορίας. Στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί στο κτίριο, παρουσιάζονται, σε μορφή χρονολογίου, οι σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη νομισματική κυκλοφορία. Την ξενάγηση των μαθητών μας πραγματοποίησε ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Χριστόπουλος, ο οποίος μοίρασε μετά το τέλος της ξενάγησης ενημερωτικά φυλλάδια του μουσείου στους μαθητές μας.

Όπως είναι γνωστό οι σχολικοί περίπατοι πραγματοποιούνται σε μικρή απόσταση από τη σχολική μονάδα και έχουν στόχο κοινωνικοποιητικό, ψυχαγωγικό, παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό και για το λόγο αυτό όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συνέχισαν το σχολικό τους περίπατο μετά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στο χώρο της π. Πλατείας (Σπιανάδας)-Λιστόν. Ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου και ο Διευθυντής του ευχαριστούν θερμά τα πρόσωπα επικοινωνίας κ.κ Τραβλού, Κουσκουρίδα, Χυτήρη, Χριστόπουλο για τις ξεναγήσεις τους και τις δωρεές τους στο σχολείο μας.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων