3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

5 Οκτωβρίου 2019

Στο μιούζικαλ ‘We will rock you’, το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας!

‘Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας’.
(Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης)

Την Παρασκευή 4/10/2019 πολλοί μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν το εγκεκριμένο μιούζικαλ από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας  με τίτλο ‘WE WILL ROCK YOU’,  από τον καλλιτεχνικό σύλλογο ‘ΜΕΤΡΟΝ’. Τα παιδιά με τον ενθουσιασμό τους δημιούργησαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο με μαθητές και άλλων σχολείων. Οι 45 νεαροί ηθοποιοί – τραγουδιστές – μουσικοί – χορευτές του METRON έδωσαν και την ψυχή τους στο καταπληκτικό αυτό μιούζικαλ, σ’ ένα δύσκολο ομολογουμένως είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διαλόγους (πρόζα) και χορό.

Πιστεύοντας στη βιωματική πρόσληψη της γνώσης ως τον αποδοτικότερο τρόπο μάθησης, εμείς, οι καθηγητές του #30υ Γυμνασίου Κέρκυρας, δίνουμε κάθε ευκαιρία στους μαθητές μας να παρακολουθήσουν θέατρο, που όπως είναι γνωστό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μαζί με την παιδεία μοιράζονται κοινούς στόχους.

 

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων