3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

11 Μαΐου 2019

Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Καθώς σιγά-σιγά ‘ανοίγουν τα φτερά τους’, αφήνοντας πίσω τους τη βασική εκπαίδευση με τον ορίζοντα των επιλογών τους πλέον ανοιχτό… σ’ ένα νησί που αποτελεί πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας έχουν δικαίωμα στον πληροφορικό γραμματισμό (ICT literacy). Το δικαίωμα αυτό συνίσταται στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, τα εργαλεία επικοινωνίας και τις δικτυακές υπηρεσίες για την προσπέλαση, διαχείριση, ενσωμάτωση, αξιολόγηση, δημιουργία και επικοινωνία πληροφοριών, με στόχο την επίλυση προβλημάτων και, τελικά, τη συμμετοχή τους στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης (knowledge society).

Κάτω από το πρίσμα αυτό το σχολείο κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κέρκυρας (ΟΕΒΕΚ) κ. Κιτσάκη Κ., να μιλήσει για την «καινοτομία και την επιχειρηματικότητα» και την υποβοήθησή τους  μέσω της ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών προσανατολισμένες στο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Μάθαμε ότι: η πληροφορία αποτελεί τη ζωτική πηγή του τουρισμού και ότι η άμεση παροχή έγκαιρης, χρήσιμης, ποιοτικής και κατάλληλης πληροφορίας την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο αγοραστή και με τον καταλληλότερο τρόπο, αποτελεί ένα στοιχείο που μπορεί να διαφοροποιήσει και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών. Επίσης ότι η αποδοτική κάθετη και οριζόντια συνεργασία, ο συντονισμός και η επικοινωνία μεταξύ όλων των τουριστικών επιχειρήσεων είναι απαραίτητη για την προσφορά ενός ολοκληρωμένου ποιοτικού τουριστικού προϊόντος σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, συνθήκη η οποία ικανοποιείται μέσα από καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο. Πεδίον λοιπόν δόξης λαμπρόν για τους μαθητές μας…

Το σχολείο ευχαριστεί τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΚ κ. Κιτσάκη Κ., για το χρόνο που μας διέθεσε και του εύχεται να είναι πάντοτε υγιής και να λειτουργεί πάντα με την ίδια ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει.

 

 

 

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων