3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

19 Απριλίου 2019

«Το κυνήγι του Πασχαλινού Λαγού» στο 3ο Γυμνάσιο

Σ΄ένα πολυπολιτισμικό σχολείο έχουν θέση όλα τα έθιμα. Για τους αυριανούς πολίτες του κόσμου δεν υπάρχουν σύνορα! … έτσι λοιπόν:

την Πέμπτη 18/04/2019 ο Πασχαλινός Λαγός στο πλαίσιο του μαθήματος της Β’ Ξένης γλώσσας ήρθε και πάλι στο σχολείο μας με τη βοήθεια της συναδέλφου κ. Δημουλή M., καθηγήτριας Γερμανικής γλώσσας. Στη Γερμανία, είναι εδώ και πολλά χρόνια έθιμο τα παιδιά να ψάχνουν την Κυριακή του Πάσχα χρωματιστά αυγά που έκρυψε ο λαγός την προηγούμενη νύχτα στους κήπους. Το έθιμο αναβίωσε με τη συμμετοχή των παιδιών της Β΄ τάξης του σχολείου μας  όπου κάποια τμήματα της έκρυψαν στην αυλή πασχαλινά αυγά και στη συνέχεια κάποια άλλα έψαξαν με μεγάλο ενθουσιασμό για να τα βρουν, αναπαριστώντας έτσι το Γερμανικό έθιμο: «Το κυνήγι του Πασχαλινού Λαγού».

Για τα παιδιά στην Γερμανία το κρύψιμο των αυγών και τα δώρα που φέρνει ο λαγός είναι το σημαντικότερο έθιμο. Το αυγό συμβολίζει τη ζωή. Ο λαγός από την άλλη πλευρά συμβολίζει την γονιμότητα μιας και πολλαπλασιάζεται με μεγάλη ταχύτητα .

Στα παιδιά που βρήκαν τα περισσότερα αυγά δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια, που έφτιαξαν οι καθηγήτριες κ.κ. Σκαμάρντι Α., Ράγγου Ε., ενώ όλα τα παιδιά πήραν και αυτά από ένα αυγό της επιλογής τους.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων