3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

7 Απριλίου 2019

Έπαινος στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»!

Στις 5-04-2019 σε ειδική εκδήλωση βράβευσης στο πλαίσιο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη (Γκάζι) στην Αθήνα, στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας απονεμήθηκε έπαινος-βραβείο για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο».

Ο σεισμογράφος που κατασκεύασε το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας είναι μια συσκευή IoT (Internet of Things) η οποία:

α) Καταγράφει τη σεισμική επιτάχυνση ( g =9,8 m/s2) και την αναπαριστά με γραφικό τρόπο (γραφικά διαγράμματα) μέσω της πλατφόρμας διασύνδεσης (IoT) ThingSpeak (http://thingspeak.com), στον τόπο καταγραφής
β) Καταγράφει την ώρα και τη χρονική  διάρκεια του σεισμού
γ) Συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα στο διαδίκτυο και είναι προσπελάσιμος στη διεύθυνση https://thingspeak.com/channels/250571
δ) Στέλνει tweets στο λογαριασμό του σχολείου στο Twitter και ενημερώνει για τη σεισμική δραστηριότητα όταν οι τιμές περάσουν ένα «κρίσιμο όριο» (κριτήριο πολιτικής προστασίας)
ε) Αποτυπώνει σε χάρτη τη θέση που γίνεται η καταγραφή του σεισμού (google maps)

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Άκης Τσελέντης, ενώ την παρουσίαση ανέλαβαν οι κ.κ Γεώργιος Μαυρομανωλάκης εκ μέρους της Ελληνογερμανικής Αγωγής ειδικός ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία και ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας: Γαρνάβο Π., Καστρινό Α., Κότση Β., Λέττα Β., Μιάρη Π., Ράμμο Ι. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του σχολείου ο μαθητής Kότσης Βασίλης.

 

Έργο H2020: Open Schools for Open Societies (OSOS)                                                                                                                      Αθήνα, 28-3-2019
(Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία)

Ταχ. Δ/νση         :  Αν. Τσόχα 36
Τ. Κ. – Πόλη       :  115 21- Αμπελόκηποι, ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες:   Πολυξένη Φούντα
Τηλ.: 213 1335123
e-mail: osos_iep@iep.edu.gr

Θέμα: Συγχαρητήρια  Επιστολή

Με την παρούσα επιστολή, η ομάδα έργου OSOS: «Open Schools for Open Societies-OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία) του ΙΕΠ σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή του σχολείου σας στον διαγωνισμό με θέμα: «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» και σας συγχαίρει, καθώς η εργασία του σχολείου σας διακρίθηκε και επιλεγήκατε για απονομή επαίνου σε ειδική εκδήλωση βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival) στις 5 Απριλίου 2019 στην Αθήνα.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα του σχολείου σας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία της στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης στο εν λόγω Φεστιβάλ και, εφόσον το επιθυμεί, να δημοσιεύσει, κατόπιν κρίσης, σχετικό άρθρο με την εργασία της, στο μαθητικό Ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό, Open Schools Journal for Open Science. Το περιοδικό φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της σύμπραξης OpenAIRE.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων