3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

30 Μαρτίου 2019

Έπαινος, τιμητική διάκριση από το ΙΕΠ για το διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»!

Το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας απέσπασε έπαινο (τιμητική διάκριση) από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ως Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα του ευρωπαϊκού έργου H2020 «Open Schools for Open Societies-OSOS» στο διαγωνισμό με τίτλο «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»! Ο εν λόγω διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ευρωπαϊκός Συντονιστής του έργου) και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας: Καστρινός Α., Μίαρη Π., Κότσης Β., Γαρνάβος Π., Λέττα Α., Ράμμος Ι. με την καθοδήγηση του καθηγητή τους στο μάθημα της Τεχνολογίας κ. Μελισσά Μ., κατασκεύασαν έναν πρότυπο σεισμογράφο ο οποίος καταγράφει τις σεισμικές επιταχύνσεις του εδάφους κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Συγκεκριμένα ο σεισμογράφος που κατασκεύασε η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας είναι μια συσκευή IoT (Internet of Things) η οποία:

α) Καταγράφει τη σεισμική επιτάχυνση ( g =9,8 m/s2) και την αναπαριστά με γραφικό τρόπο (γραφικά διαγράμματα) μέσω της πλατφόρμας διασύνδεσης IoT ThingSpeak (http://thingspeak.com), στον τόπο καταγραφής
β) Καταγράφει την ώρα και τη χρονική  διάρκεια του σεισμού
γ) Συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα στο διαδίκτυο και είναι προσπελάσιμος στη διεύθυνση https://thingspeak.com/channels/250571
δ) Στέλνει tweets στο λογαριασμό του σχολείου στο Twitter και ενημερώνει για τη σεισμική δραστηριότητα όταν οι τιμές περάσουν ένα «κρίσιμο όριο» (κριτήριο πολιτικής προστασίας)
ε) Αποτυπώνει σε χάρτη τη θέση που γίνεται η καταγραφή του σεισμού (google maps)

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει τον πρότυπο σεισμογράφο που δημιούργησε στην εκδήλωση που θα γίνει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 10.00.

Στην συνέχεια, στον ίδιο χώρο ως τις 13:00, το σχολείο μας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία του (το σεισμογράφο που δημιούργησε και την παρουσίαση της δράσης του) με τα υπόλοιπα 9 σχολεία που διακρίθηκαν  στους επισκέπτες του Athens Science Festival.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας!

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων