3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

13 Οκτωβρίου 2018

Στην Ιόνιο Ακαδημία το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Για ποιο λόγο η γεωγραφική αυτή περιοχή, η Κέρκυρα, επιλέχθηκε να γίνει πανεπιστήμιο; Με ποια ενδυμασία εμφανίστηκαν οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου κατά την ίδρυσή του, έξω από το κτίριο στον Κερκυραϊκό λαό; Ποιες ήταν οι πρώτες Σχολές του;  Για ποιο λόγο υπήρξαν αδιαφορία και αντιδράσεις στη δημιουργία του από τη βρετανική προστασία και κυρίως από τους ισχυρούς ντόπιους παράγοντες; Ποιοι ιστορικοί, τοπικοί λόγοι, οδήγησαν στον πρωτότυπο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική του κτιρίου του; Με αυτές, αλλά και άλλες στοχευμένες ερωτήσεις η υπεύθυνη του Γραφείου Αναπληρωτών Πρύτανη κ. Ρούσσου Ν. παρουσίασε στους μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας, την ιστορία της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου νεώτερου ελληνικού πανεπιστημίου που κόσμησε την Κέρκυρα επί 40 χρόνια από το 1824 μέχρι το 1864, δηλαδή μέχρι την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα (https://bit.ly/2EipaaC).

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ένα αληθινό στολίδι για την Κέρκυρα, μέχρι πέρσι απαριθμούσε έξι τμήματα, έξι πρωτότυπα, μοναδικά τμήματα για όλη την Ελλάδα. Είναι το μόνο Πανεπιστήμιο που έχει αμιγώς ιστορικό τμήμα. Η Κέρκυρα, από τα πιο όμορφα νησιά με τεράστια ιστορία και μοναδικές δυνατότητες, είναι μια πανεπιστημιούπολη χάρη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πρόσφατα στο Ι.Π ενσωματώθηκε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και πλέον το πανεπιστήμιο έχει 12 τμήματα σ’ όλα τα Ιόνια. Ο ακαδημαϊκός χώρος με τον τρόπο αυτό συνεχώς διευρύνεται δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα νησιά να απολαμβάνουν την ανώτατη δωρεάν παιδεία!

Ευχαριστούμε το πάντα φιλόξενο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την υπεύθυνη επικοινωνίας του Γραφείου  Πρύτανη κ. Νέλλη Αντωνάτου-Μπούρα,  και ιδιαίτερα την κ. Ρούσσου Ν., για τη δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας να διδαχθούν βιωματικά ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου τους.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων