3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ






         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

11 Οκτωβρίου 2018

Σαπωνοποιία «Πατούνη»

Την ιστορική οικογενειακή επιχείρηση, την σαπωνοποιία του κ. Πατούνη επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια του σχολικού τους περιπάτου. Η οικογενειακή σαπωνοποιία που λειτουργεί αδιάλειπτα στο νησί μας από το 1891, διατηρώντας τον παραδοσιακό της εξοπλισμό, παράγει σαπούνια με πατροπαράδοτες συνταγές και τεχνικές. Το 2008 ο χώρος της σαπωνοποιίας κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον πολύ όμορφο και αισθητικά δικτυακό τόπο της τοπικής μας αυτής επιχείρησης εδώ: http://bit.ly/2yFgBmG.

Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά (η ίδια εκπαιδευτική επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι) τον κ. Πατούνη για την εξαιρετική παρουσίαση που μας έκανε, ξεκινώντας από τον τρόπο δημιουργίας των παραδοσιακών σαπουνιών του, των διαφορετικών τύπων που παράγει αλλά και την περιγραφή του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί σε κάθε στάδιο της παραγωγής τους.

Να επισημάνω ότι οι φωτογραφίες και το video που αποτύπωσαν την όλη διαδικασία παραγωγής των σαπουνιών αποτελεί εξαιρετικό ψηφιακό «υλικό» και βοήθημα για το μάθημα της Τεχνολογίας στη Β’ τάξη του Γυμνασίου.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων