3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


         «Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». – Margaret Mead

11 Οκτωβρίου 2018

Καλώς ήρθατε στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης

Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης, ένα ιστορικό κτίριο της πόλης της Κέρκυρας επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους περιπάτου, που πραγματοποίησε σήμερα το 3ο Γυμνάσιο, οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Το Ελληνικό Χαρτονόμισμα. Ιστορικές μαρτυρίες».

Το πρόγραμμα της έκθεσης δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία του νομίσματος και συγκεκριμένα, την ιστορία των ελληνικών χαρτονομισμάτων μέσα από τη Συλλογή Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τραπέζης που περιλαμβάνει όλα τα χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, από την εποχή της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους (1830) έως την έλευση του Ευρώ (2002).

Ποια είναι η ιστορία του νομίσματος; τι είναι το χαρτονόμισμα; το γραμμάτιο, το τραπεζογραμμάτιο; Ποιος ο ρόλος της εκδοτικής τράπεζας; ποιο το εκδοτικό προνόμιο; τι είναι το φαινόμενο του υπερπληθωρισμού; Στον πλούτο όλο αυτό της πληροφόρησης, μαζί  με τα ιστορικά στοιχεία της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους, με Κυβερνήτη, τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος στο σπίτι του στην Αίγινα, ίδρυσε το Εθνικό Νομισματοκοπείο και εξέδωσε το πρώτο νόμισμα του Ελληνικού Κράτους, ‘εκτέθηκαν’ οι μαθητές μας, γιατί εμείς στο 3ο Γυμνάσιο πιστεύουμε στη βιωματική μάθηση όπου η εμπειρία παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης!

Στους μαθητές μας μοιράστηκε το ειδικό έντυπο «χάρτινο νόμισμα-το ελληνικό χαρτονόμισμα». Τις ευχαριστίες μας στο κ. Χριστόπουλο Κ. υπεύθυνο πραγματοποίησης του προγράμματος.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου. παράθεση URI

© 2019 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top

 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων