ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Μαθητές που αργούν το πρωϊ να προσέλθουν, υποχρεούνται να πάρουν άδεια από τη Διεύθυνση.
  2. Στα διαλείμματα όλοι οι μαθητές/τριες υποχρεούνται να εκκενώνουν τις αίθουσες και να κατεβαίνουν στην αυλή, διότι οι αίθουσες κλειδώνονται.
  3. Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι μαθητές απευθύνονται στους εφημερεύοντες καθηγητές .
  4. . Η αποχώρηση του μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη των μαθημάτων γίνεται μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους και πάντοτε με άδεια από τη Διεύθυνση, με την απαραίτητη προσέλευση των γονέων ή/και κηδεμόνων των μαθητών.
  5. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει χωρίς σοβαρό λόγο το μάθημα.
  6. Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών (εκτός από νερό) μέσα στις τάξεις, τα εργαστήρια και τις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου.
  7. Η προστασία της υγείας, ιδιαίτερα των εφήβων, αλλά και ο σεβασμός της προσωπικότητας των άλλων επιβάλλει την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του σχολείου.
  8. Απαγορεύεται αυστηρά οι μαθητές να φέρουν στο χώρο του σχολείου (εντός και εκτός μαθήματος) κινητά τηλέφωνα, mp3/mp4, tablets, smartwatches, ipods κλπ, σύμφωνα με την Φ.25/25/103373/Δ1-22-6-2018 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Στην περίπτωση που  κάνει χρήση κινητού μέσα στη σχολική μονάδα θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις.  Η διακίνηση φωτογραφιών  και videos μέσω facebook ή άλλων χώρων κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν καθηγητές και μαθητές , εντός κι εκτός σχολικού χώρου, και χωρίς την έγκρισή τους, απαγορεύεται, καθώς αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και υπόκειται σε πειθαρχικές κυρώσεις.
  9. Οι μαθητές μεριμνούν για την καθαριότητα του χώρου. Απαγορεύεται να προκαλέσουν οποιαδήποτε φθορά στη δημόσια περιουσία του σχολείου.
  10. Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται τους καθηγητές, τους συμμαθητές και το προσωπικό του σχολείου, αποφεύγοντας να χειρονομούν αδιακρίτως και να χειροδικούν ή εν γένει να ασκούν λεκτική και ψυχολογική βία.

 

Αποκλίσεις συμπεριφοράς αντιμετωπίζονται κατά την ισχύουσα νομοθεσία: (Π.Δ.104/1979(Φ.Ε.Κ.23Α΄και  απόφαση του Υπ.Παιδείας υπ.αριθμ. 10645/ΓΔ4 23-12018) με την εφαρμογή σχολικών κυρώσεων, που κλιμακώνονται ανάλογα με το παράπτωμα.

Επισημαίνεται ότι δεν θεωρείται η σχολική πειθαρχία αυτοσκοπός, αλλά μέσον παιδαγωγικό για την ομαλή σχολική ζωή και την ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στον κανονισμό δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα θέματα, και ειδικά εκείνα που ρυθμίζονται με νομοθετικές διατάξεις της Πολιτείας.

 

                                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ