2 2

Γευσιγνωσία αγγλικής κουζίνας στον όμιλο Αγγλικής Λογοτεχνίας

Ανακοινώσεις

Μια πολύ όμορφη εμπειρία γευσιγνωσίας είχαν οι μαθητές/τριες του ομίλου Αγγλικής λογοτεχνίας, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025, καθώς είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα περίφημα English scones. Πρόκειται για μια λιχουδιά που οι Βρετανοί συνηθίζουν να την απολαμβάνουν με το τσάι τους, ενώ λέγεται ότι τα γλυκά αυτά μπισκοτο-ψωμάκια ήταν από τα αγαπημένα εδέσματα της βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ. H υφή τους είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και μπισκότο, κάτι που τα καθιστά μοναδικά. Συνήθως, σερβίρονται ζεστά με μαρμελάδα ή τυρί κρέμα. Τα μέλη του ομίλου, τελειώνοντας τη συνάντησή τους, τα δοκίμασαν και τους άρεσαν. Ακολουθεί και η συνταγή για όποιον θα ήθελε να τα δοκιμάσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

1 3

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ENGLISH SCONES
Υλικά για 12 άτομα (Μερίδες 15-18)
380 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο ή βιτάμ τεμαχισμένο σε κύβους
200 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
τυρί κρέμα
μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το βούτυρο τρίβοντάς το έως ότου να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη, όχι πολύ ομογενοποιημένη.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ μικρά scones διαμέτρου 6 εκ. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 20 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε την ίδια ημέρα, συνοδεύοντάς τα με φρέσκο τυρί κρέμα και μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Από την υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου,

Μαρία Τζελίνη

Αφήστε μια απάντηση