Feed
Άρθρα
Σχόλια

Οι μαθητές ζυμώνουν το πιο γλυκό ψωμί

Οι μαθητές του Α3 τμήματος του σχολείου μας επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, το αρτοποιείο του κυρίου Μαρκούλα Δημήτριου στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων. Η επίσκεψη ήταν διδακτική στα πλαίσια διαθεματικής εργασίας στο μάθημα της Λογοτεχνίας. Οι μαθητές θέλησαν να δουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού ζυμώνοντας οι ίδιοι «Το πιο γλυκό ψωμί»!

Ο αρτοποιός υποδέχτηκε με χαρά και πολλή διάθεση τους μαθητές, τους έδειξε τα στάδια παραγωγής του ψωμιού και στη συνέχεια τους ετοίμασε ζυμάρι για να πλάσουν το δικό τους ψωμί! Οι μαθητές με πολλή προσοχή ζύμωσαν «Το πιο γλυκό ψωμί» χωρίς, όμως, να βάλουν ούτε «μια κουταλιά ζάχαρη στο ζυμάρι του»! Αμέσως μετά απόλαυσαν νόστιμα εδέσματα, τα οποία κεράστηκαν από τον φιλόξενο φούρναρη.

Ευχαριστούμε τον κύριο Μαρκούλα Δημήτριο για την υποδοχή που μας έκανε και την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να ζυμώσουν ψωμί!

Συνοδοί καθηγητές: Ντούρου Αγλαΐα – Ροντογιάννη Λευκοθέα

Το πιο γλυκό ψωμί

 

photo 8

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων