preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 18 17

Στο πλαίσιο του προγράμματος Χρυσοπράσινο Φύλλο (Διακρατικό διετές πρόγραμμα Ελλάδας και Κύπρου 2017-2019) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συνεργασίας του κυπριακού σχολείου Αρχαγγέλου Λακατάμιας από τις 13-16 Δεκεμβρίου 2018. Δεκαπέντε μαθητές του κυπριακού σχολείου φιλοξενήθηκαν από δεκαπέντε μαθητές του σχολείου μας που εκπονούν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

 Την ομάδα της Κύπρου υποδέχθηκαν οι καθηγήτριες Δοκοπούλου Αικ. Και Δεκαρίστου Γ. (υπεύθυνες του προγράμματος) στο αεροδρόμιο. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και περιήγηση σε όλο το παραλιακό μέτωπο Βουλιαγμένης – Βούλας – Γλυφάδας. Το μεσημέρι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο σχολείο και συναντήθηκαν με τους μαθητές που θα τους φιλοξενούσαν στο σπίτι τους.

Ακολούθησαν τέσσερις υπέροχες μέρες ενημέρωσης, χαράς και συγκίνησης των μαθητών και των καθηγητών. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προγραμμάτων από τις ομάδες των δύο σχολείων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τσάγκλας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γλυφάδας κ. Παπάζογλου και ο γραμματέας της Σχ. Επιτροπής κ. Βουγιουκλής, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου κ. Χατζηχαμπής, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, η εκπρόσωπος της Α/θμιας εκπαίδευση Δ’ Αθήνας και υπεύθυνη του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω κα Πετροπούλου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, μαθητές του 3ου Γυμνασίου σχολείου και καθηγητές.

Το Σάββατο οι μαθητές και των δύο σχολείων με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου. Κατόπιν επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Κυριακή ήταν ημέρα της επιστροφής για την κυπριακή αντιπροσωπεία. Η συγκίνηση μαθητών και γονέων μεγάλη και το κλίμα φορτισμένο.

Το σχολείο μας για πρώτη φορά συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και η εμπειρία ήταν ξεχωριστή και μοναδική. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη συνεργασίας της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο από 11 έως 14 Απριλίου 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση