preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μάι 23 12

Η χώρα μας συμμετέχει για πρώτη φορά από φέτος στη διεθνή έρευνα ICILS, η οποία διερευνά, σε διεθνές επίπεδο, τις διαφορές των μαθητών και μαθητριών 13-14 ετών (Β΄ Γυμνασίου) σε σχέση με τον εγγραμματισμό τους στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές. Η έρευνα ICILS αφορά στις βασικές γνώσεις, τις δεξιότητες και την αντίληψη που απαιτούνται για την επιτυχία των μαθητών και μαθητριών στο νέο δυναμικό περιβάλλον της πληροφορίας.

Η κύρια έρευνα υλοποιήθηκε δειγματοληπτικά, σε 186 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, κατά το διάστημα από 24 Απριλίου μέχρι 19 Μαΐου 2023

Την ευθύνη της έρευνας έχει η IEA (International Association for the Evaluation of Educational Achievement), διεθνής ένωση εθνικών ερευνητικών ιδρυμάτων, κυβερνητικών ερευνητικών φορέων, ακαδημαϊκών μελετητών και αναλυτών που εργάζονται για την έρευνα, την κατανόηση και τη βελτίωση της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, υπεύθυνος φορέας υλοποίησης είναι το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) – ΥΠΑΙΘ.

Στην ανώνυμη αυτή έρευνα συμμετείχε, ύστερα από επιλογή του ΙΕΠ, το τμήμα Β2 και καθηγητές που διδάσκουν στην Β’ Γυμνασίου.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την οργάνωση και υην ολοκλήρωση της διαδικασίας :

                            Μπαλαμούτης Ιωάννης (ΠΕ86) Πληροφορικής

                             Δοκοπούλου Αικατερίνη (ΠΕ02) Φιλόλογος

 

 

Φωτο Icils

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση