preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μάι 22 29

Η 16η Μαΐου, έχει οριστεί από την UNESCO, ως η παγκόσμια ημέρα του Φωτός. Tο γραφείο για τη διάχυση της Αστρονομίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (OAO/IAU) συνεργαζόμενο με την UNESCO, την αφιερώνει στο πρόβλημα της Φωτορρύπανσης. Η Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας  για την διάχυση της Αστρονομίας της IAU κα Μαργαρίτα Μεταξά , η Εθνική Αστρονομική Επιτροπή, το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνώνη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, υπό την αιγίδα του OAO/IAU, διοργάνωσαν  διαδικτυακή διημερίδα, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαΐου, 2022.

Η διημερίδα εστίαζε στις πολλαπλές επιπτώσεις της «Φωτορρύπανσης*», με στόχο την μείωσή της με τη χρήση ευφυών δικτύων εξωτερικού φωτισμού. Μεγάλης σημασίας επίσης στόχος ήταν  η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των υπευθύνων, των πολιτών και της σχολικής κοινότητας, με την βοήθεια της Επιστήμης των Πολιτών (citizen-science)και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικά ευαίσθητων και ενεργών πολιτών σε σχέση με τη διατήρηση των «σκοτεινών ουρανών», που είναι τμήμα του άϋλου πολιτισμού μας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείψει το διακρατικό έργο e-twinning «Μα που πήγαν τ’ άστρα», συνεργασία του σχολείου μας, του   3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με το 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και το Δημοτικό σχολείο Αποστόλου Λουκά  Κύπρου. Το πόστερ μας, που περιγράφει την εξαιρετική δουλειά μαθητών και καθηγητών παρουσίασε η Αικατερίνη Μαρία Ρόζη  την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες

για τη διημερίδα : : https://www.astro.noa.gr/darkskies/

για την  παρουσίαση: https://www.youtube.com/watch?v=Bk9j0aoQRFU (από από 2:45:00)

το πόστερ μας: https://www.astro.noa.gr/darkskies/posters/D2_04_eTwinning_Programme_Where_are_the_stars.pdf?fbclid=IwAR10oDXTEhPw7u_gjnsQSR9LT7EPta4legP9Ktcw1iarzDZdN2JSz-EkNuU

 

1653755411153blob

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση