preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 21 20

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μαθητές του Γ1 επισκέφθηκαν τοΥπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου παρακολούθησαν δύο προγράμματα πάνω στα θέματα των πειραμάτων με απλά υλικά και της προστασία στο διαδίκτυο.Κατά την μεταφορά, παρουσίαση και επιστροφή τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.

Ο σκοπός του πρώτου προγράμματος ήταν να αποδείξει στους μαθητές πως όλα τα απαραίτητα εφόδια για την διεξαγωγή ενδιαφέρων πειραμάτων, βρίσκονται στο σπίτι τους. Παρατηρήθηκε πως μόνο με νερό και αλάτι μπορούσαν να κάνουν ένα απλό ρολόι να λειτουργήσει! Επιπλέον ανακάλυψαν πως με την χρήση ενός κεριού και ενός μικρού σωλήνα μπορούσαν να κάνουν ένα καρουζέλ να περιστρέφεται στο νερό! Από ότι φαίνεται, με λίγη φαντασία, μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανάγκη ακριβών μηχανημάτων και υλικών.

Κατά το δεύτερο εργαστήριο, οι μαθητές ανακάλυψαν μερικούς από τους πιο συχνούς κινδύνους του διαδικτύου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο εθισμός, η επικινδυνότητα της δημοσιοποίησης προσωπικών μας δεδομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και κάποιοι από τους διαδικτυακούς μας «φίλους». Τέλος οι μαθητές εξετάστηκαν πάνω στο θέμα μέσω διαδραστικούquizμε ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων.

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα οι καθηγητές ξενάγησαν τους μαθητές στον χώρο και τους έδειξαν και κάποια εξαίσια έργα που τον στόλιζαν, φτιαγμένα από απόφοιτους της σχολής καλών τεχνών. Έπειτα, οι μαθητές ετοιμάστηκαν και αφού αποχαιρέτησαν επέστρεψαν στον σχολικό χώρο. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή, η οποία σίγουρα επηρέασε την σκέψη των μαθητών πάνω στα θέματα του πειραματισμού και του διαδικτύου.

IMG 2515

IMG 2512

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση