preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 19 23

Την Τρίτη 16-04-2019 η ομάδα Περιβαλλοντικής και Ρητορικής στο πλαίσιο του προγράμματος Νοιάζομαι και Δρω πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας. Το θέμα του προγράμματος «Μια θάλασσα για μας και τις μελλοντικές γενιές: Tουρισμός» στοχεύει να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες/ουσες με την αξία του μέτρου και των επιπτώσεων που φέρει η απώλεια του στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες : εργάστηκαν σε ομάδες μελέτης σύγκριναν και κατηγοριοποίησαν διαφορετικές πρακτικές τουρισμού, σχολίασαν  φωτογραφίες  για τον τουρισμό, παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και τέλος πραγματοποίησαν εργασία πεδίου στο λιμανάκι της Δραπετσώνας και πήραν συνέντευξη από εκπρόσωπο των αλιέων .

Το πρόγραμμα επιχειρεί, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να φέρει σε επαφή τους μαθητές/τριες με την αειφόρο αλιεία και τις αρχές του αειφόρου τουρισμού, και να αναδείξει,  έτσι, όχι μόνο την ατομική ευθύνη του καταναλωτή ή του παραγωγού, αλλά και τη συλλογική ευθύνη της πολιτείας.

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση