preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 18 19

Στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού, την Τετάρτη, 14/3/2018, μαθητές της περιβαλλοντικής και της ρητορικής ομάδας του σχολείου, οι οποίοι συμμετέχουν στο Νοιάζομαι και δρω, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες των ομάδων την κα Δεκαρίστου, την κα Δοκοπούλου και την κα Λουμπαρδιά επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ και πρόσφεραν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες.

Οι μαθητές, κατά τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν κατασκευάσει με μεγάλο μεράκι πασχαλινές λαμπάδες με τη συνδρομή μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των υπεύθυνων καθηγητών τους.

Η επίσκεψη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους καθηγητές. Στο νοσοκομείο τους υποδέχτηκε η κα. Ντούμου, τομεάρχης του Νοσοκομείου, η οποία μίλησε στα παιδιά με αμεσότητα, ειλικρίνεια και πολλή αγάπη. Περιέγραψε το έργο του Νοσοκομείου και τον σκληρό αγώνα που δίνουν τα παιδιά, με τη βοήθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου, για να ξεπεράσουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Συμβούλευσε τους μαθητές να σέβονται και να βοηθούν τα παιδιά που έχουν περάσει αυτή τη δοκιμασία στη ζωή τους, γιατί δυστυχώς συχνά αυτά τα παιδιά βιώνουν άσχημες καταστάσεις bullying, όταν επιστρέφουν στα σχολεία τους. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, όπου τα παιδιά που νοσούν παρακολουθούν τα μαθήματά τους, και ενημερώθηκαν από εκπαιδευτικούς για το έργο τους.

Η κα. Ντούμου μίλησε στα παιδιά για την αξία του εθελοντισμού και τόνισε ειδικά τη σημασία του να συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων.

Μια μικρή αντιπροσωπεία μαθητών δώρισε σε κάποιους μικρούς ασθενείς τις λαμπάδες που είχαν κατασκευάσει κάτι που γέμισε χαρά τα προσωπάκια τους. Συγχρόνως θαύμασαν τους χώρους του νοσοκομείου που είναι ειδικά κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μικρών ασθενών και να βελτιώνει τη διάθεσή τους.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και συγκινήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Στη συζήτηση που ακολούθησε στο σχολείο περιέγραψαν στους υπόλοιπους συμμαθητές τους τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και σημείωσαν πόσο πολλά κερδίζει η κοινωνία μας από την ύπαρξη εθελοντών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τον Δήμο Γλυφάδας γιατί με την υποστήριξη και τη βοήθειά τους τα παιδιά μπόρεσαν να δώσουν χαρά σε παιδιά που δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση