preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 18 12

Την Τετάρτη 7/3/2018, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Αργυροπούλου Νατάσα επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συνομίλησαν με μαθητές της Περιβαλλοντικής και Ρητορικής ομάδας του σχολείου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο έρευνας των μαθητών για τους χώρους στους οποίους μπορούν να περάσουν οι νέοι τον ελεύθερο χρόνο τους στον αστικό χώρο. Η έρευνα των μαθητών στοχεύει να αναδειχθούν σημεία της πόλης στα οποία μπορούν οι νέοι να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Απώτερος σκοπός του φετινού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, είναι οι μαθητές να ενεργοποιηθούν ως πολίτες, να ενημερωθούν, να προβληματισθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές ότι έχουν ανακαινισθεί ήδη 14 παιδικές χαρές στον Δήμο και σχεδιάζεται η ανακαίνιση άλλων 10 παιδικών χαρών. Παράλληλα αναμένεται να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και για μεγαλύτερα παιδιά, καθώς και για το σύνολο των πολιτών. Τόνισε την ανάγκη να αναπτυχθεί η συλλογικότητα και η κοινωνική συνείδηση στους πολίτες και ενθάρρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν το έργο τους.

Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που είναι υπεύθυνοι της περιβαλλοντικής ομάδας (κα. Λουμπαρδιά Ευγενία) και της Ρητορικής Ομάδας ( κα. Δεκαρίστου και κα. Δοκοπούλου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση