preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Ιαν 18 16

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το σχολείο μας επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο διετές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Οι διασχολικές συμπράξεις διετίας 2017-19 σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου επικυρώθηκε με μνημόνιο συνεργασίας.

Το Γυμνάσιό μας συνεργάζεται με ένα αντίστοιχο Κυπριακό Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας στη Λευκωσία και λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα αυτό με την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας.

Για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε η πρώτη τετραήμερη συνάντηση εργασίας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από 30 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου 2017. Σε αυτή την επίσκεψη εκπρόσωπος εκπαιδευτικός του Κυπριακού σχολείου συνεργασίας επισκέφτηκε το σχολείο μας και συνεργάστηκε με την ομάδα Περιβαλλοντικής του σχολείου μας.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας προσκλήθηκαν να πάρουν μέρος στη δεύτερη τετραήμερη συνάντηση εργασίας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του δικτύου στην Κύπρο (19-22 Απριλίου 2018) οι δύο συντονιστές από το ΚΠΕ Αργυρούπολης και ένας εκπαιδευτικός από κάθε Ελληνικό Σχολείο.

Την επόμενη σχολική χρονιά σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας του δικτύου διασχολικών συμπράξεων θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές επισκέψεων δεκατετραμελών μαθητικών ομάδων με συνοδούς εκπαιδευτικούς με τη μέθοδο της αμοιβαίας φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών αυτών θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις παρουσίασης των ολοκληρωμένων εργασιών των μαθητικών ομάδων στις σχολικές κοινότητες και στις τοπικές κοινωνίες και άλλες εκδηλώσεις.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της εκπαιδευτικού Αντωνίας Στρατουρά, εκπρόσωπος του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας, στο σχολείο μας :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση