preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 16 07

Τη Δευτέρα, 21/11/2016 το Α4 τμήμα του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΚΠΣΝ, ξεναγήθηκε στον χώρο και παρακολούθησε το πρόγραμμα «Ηχητικά τοπία».

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στον χώρο του ΚΠΣΝ οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τους οδήγησαν στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Εκεί οι μαθητές, με βιωματικό τρόπο, ανακάλυψαν τι αποτελεί ένα ηχοτοπίο και πόσα διαφορετικά ηχοτοπία μπορεί να υπάρχουν.

Στη συνέχεια, με τη συνοδεία των καθηγητών τους και της ειδικής παιδαγωγού του ΚΠΣΝ περιηγήθηκαν στο Πάρκο. Η περιήγηση ξεκίνησε από τον χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μπουν στην αίθουσα και να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές της. Αμέσως μετά ανέβηκαν στον χώρο του Φάρου και απόλαυσαν τη μαγευτική θέα της Αθήνας. Κατηφορίζοντας περιπλανήθηκαν στον πλούσιο βοτανικό κήπο του Πάρκου με τα ποικίλα μεσογειακά φυτά και δέντρα.

Οι μαθητές με την επιστροφή τους στη Εθνική Βιβλιοθήκη παρήγαγαν ήχους με μουσικά όργανα ή αυτοσχεδιάζοντας, εμπνευσμένοι από τους ήχους που κατέγραψαν στη διάρκεια της περιήγησής τους. Το ηχοτοπίο μάλιστα που δημιούργησαν ηχογραφήθηκε από την υπεύθυνο του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα αξιοποιηθεί με παιδαγωγικό τρόπο από τους μαθητές.

20161121_123616new

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά έναν καινούριο χώρο πολιτισμού που δημιουργήθηκε στην πόλη μας και να αναπτύξουν την παρατηρητικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

20161121_123217new 20161121_123316new

 

Συνοδοί καθηγητές ήταν η κα. Αλειφέρη, η κα. Δεκαρίστου και η κα. Δοκοπούλου.

 

 

 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση