preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 16 28

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δεύτερη διοργάνωση «Εθνικού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης» το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21 – 23 Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή 500 μαθητών από όλη την Ελλάδα. Στη διοργάνωση αυτή κατάκτησε τη δεύτερη θέση με θέμα «Υγιεινή ζωή και διατροφή – αλλά με ποιον τρόπο ;»

Στη διοργάνωση παρευρέθησαν 270 μαθητές στην κεντρική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ενώ για πρώτη φορά με απευθείας σύνδεση μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας συμμετείχαν 30 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis» στη Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες 20 σχολικές ομάδες οι οποίες συνδέθηκαν από 20 διαφορετικά μέρη της χώρας. Οι μαθητές συζήτησαν, επιχειρηματολόγησαν και, μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πρότειναν λύσεις για το Μέλλον του Ανθρώπου. Η δράση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τη Science View σε συνεργασία με το Τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, είναι ένας θεσμός του Eυρωπαϊκού Μαθητικού Κοινοβουλίου της Επιστήμης (European Student Parliaments on Science) ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους επιστήμονες, εμπλέκοντας τα παιδιά στις διαδικασίες του κοινοβουλευτισμού σε θέματα που καλύπτουν ποικίλους τομείς της επιστήμης και της έρευνας. Η χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση συμπληρώνει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από τα ιδρύματα Robert Bosch Stiftung και Bayer Science & Education Foundation.   Υποστηρικτές Τη φετινή εκδήλωση υποστήριξε και η Ελληνογερμανική Αγωγή η οποία παρείχε την τεχνική υποστήριξη του Κοινοβουλίου, διαθέτοντας τη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας έγινε η σύνδεση όλων των υπολοίπων περιοχών με την κεντρική εκδήλωση της Αθήνας. Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» σε Αθήνα και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis» στη Θεσσαλονίκη παρείχαν τις εγκαταστάσεις τους για τη συγκέντρωση των μαθητών ενώ η ομάδα του ΕΥΖΗΝ, του πρωτοποριακού Προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, υποστήριξε τη δράση μέσω ειδικών επιστημόνων που παρείχαν κατευθύνσεις στα παιδιά σχετικά με τη θεματική «Υγιεινή ζωή και διατροφή». Τη δράση υποστήριξαν επίσης το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ και τα ευρωπαϊκά έργα Creations και Inspiring Science Education

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση