preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μάι 13 16

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ

P1230374Η μονοήμερη εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Απριλίου. Οι μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης προσήλθαν στον σχολικό χώρο στις 8:00 αφού έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες από τούς υπεύθυνους καθηγητές αναχώρησαν γεμάτοι ενθουσιασμό.

Όταν έφτασαν στην διώρυγα του Ισθμού έκαναν μια στάση 30 λεπτών έτσι ώστε να ξεκουραστούν. Τα παιδιά θαύμασαν το μεγάλο αυτό κατασκευαστικό έργο και παράλληλα άντλησαν πληροφορίες από τους καθηγητές που τούς συνόδευαν.

Συνέχισαν το ταξίδι τους προς τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου. Γνώρισαν μνημεία όπως τον ναό του θεού Απόλλωνα, τα ερείπια της αρχαίας πόλης καθώς και τα εκθέματα του μουσείου τα οποία χρονολογούνται από την Ρωμαϊκή, Μυκηναϊκή και Αρχαϊκή εποχή ανάμεσα στα μουσειακά εκθέματα τα σημαντικότερα ήταν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά ,τα αγάλματα καθώς και μια σαρκοφάγος της μυκηναϊκής εποχής.

P1230323Η εκδρομή συνέχισε με την επίσκεψη στο φρούριο της Ακροκορίνθου όπου εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα τείχη και να θαυμάσουν την υπεροχή θέα καθώς και το παιδείο που απλώνονταν από κάτω τους. Σειρά είχε η πόλη του Λουτρακίου την οποία τα παιδιά απόλαυσαν για λίγο χρόνο.

Στο ταξίδι της επιστροφής , μέσα στο πούλμαν επικρατούσε μια πανηγυρική
ατμοσφαίρα. Μέσα από αυτήν την εκπαιδευτική εκδρομή οι μαθητές απέκτησαν  πολλές ιστορικές πληροφορίες και αποκόμισαν την αρίστη των εντυπώσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση