preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 13 11

ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος είναι αρχισυντάκτης  της οικονομικής εφημερίδας “Η Ναυτεμπορική”.  Επισκέφθηκε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την Πέμπτη 28 Μαρτίου με σκοπό να μιλήσει στα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας για τα βασικά στοιχεία της δημοσιογραφίας.
Ο κύριος Αδαμοπουλος πληροφόρησε τα μέλη για της βασικές αρχές της δημοσιογραφίας, τη διασταύρωση της πληροφορίας απο πολλές πηγές,τους τρόπους γραφής μιας είδησης, για τη σημαντικότητα της ερμηνείας στη γραφή μιας είδησης. Επίσης είπε πως η δημοσιογραφία πρόκειται για λειτούργημα και όχι για επάγγελμα, ανέφερε πως μια είδηση μπορεί να προσεγγιστεί με πολλούς τρόπους.
Αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της εξουσίας και συμβούλεψε τους νεαρούς δημοσιογράφους πως είναι πολύ σημαντικό να γράφεις την είδηση ανεπηρέαστος  έτσι ώστε να ενημερώσεις τον αναγνώστη πιο αντικειμενικά.
Μέσα από αυτή την ενδιαφέρουσα συνάντηση οι μαθητές κατάφεραν να αντλήσουν σημαντικά στοιχεία για την δημοσιογραφία και έφυγαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση