preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 13 10

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Εβραϊκό Μουσείο.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της ομάδας Φιλαναγνωσίας και του Γ1 στο Εβραϊκό Μουσείο της Αθήνας, στις 29 Μαρτίου 2013. Οι μαθητές  αρχικά πληροφορήθηκαν για  τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εβραϊκού πολιτισμού και της εβραϊκής θρησκείας.  Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις Εκθέσεις του Μουσείου για την καθημερινότητα και τις γιορτές των Εβραίων και για το Ολοκαύτωμα. Τέλος περιηγήθηκαν στην έκθεση για τα «Κρυμμένα παιδιά της Κατοχής» και έμαθαν προσωπικές ιστορίες παιδιών που σώθηκαν επειδή κρύφτηκαν στα σπίτια Χριστιανών. Συγκινητική ήταν  η παρακολούθηση αποσπασμάτων ταινίας για τη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου, όπου όταν ζητήθηκε η λίστα με τους Εβραίους του νησιού, ο Δήμαρχος, Λουκάς Καρρέρ  και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος  έδωσαν ένα χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γράψει μόνο δύο ονόματα: τα δικά  τους.

Η επίσκεψη έφερε σε επαφή τους μαθητές με έναν διαφορετικό πολιτισμό, κάτι που ανοίγει το πνεύμα και διευρύνει τους ορίζοντες των ατόμων. Συγχρόνως δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν διάλογο πάνω σε ένα δραματικό γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Το πιο σπουδαίο  όμως  μάθημα που πήραν είναι ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους μπορεί να νικήσει και τον πιο ισχυρό εχθρό.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τη γερμανική Κατοχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στη Λογοτεχνία,  μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο της Ομάδας Φιλαναγνωσίας στη διεύθυνση www.filanagnwsia.blogspot.gr.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση