preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 13 27

Ελληνική Επανάσταση και Εξωτερική Πολιτική


Ο εορτασμός της επετείου της 25η Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας την Παρασκευή 22 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να υπενθυμίσει τα γεγονότα που μας έφεραν την Εθνική Παλιγγενεσία. Να αισθανθούμε το ηρωικό φρόνημα των γενναίων προγόνων μας που πέτυχαν το “ποθούμενο” για τους απογόνους τους, για  εμάς! Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: “Ελληνική Επανάσταση και εξωτερική πολιτική”.
Για το σκοπό αυτό μαθητές  απήγγειλαν επιλεγμένα  κείμενα  και τα παιδιά της χορωδίας , συλλογικά και ατομικά,  με την συνοδεία ορχήστρας απέδωσαν τραγούδια που γράφτηκαν για το ’21.  Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν και οπτικά μέσα τα οποία πρόβαλαν εικόνες σχετικές με το θέμα της γιορτής.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί που χόρεψαν  ομάδες μαθητών και μας ξενάγησαν σε όλη την Ελλάδα . Ήταν το πιο εντυπωσιακό μέρος που ενθουσίασε περισσότερο τους παρευρισκόμενους.
Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και οι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο νιώθοντας περήφανοι για την πατρίδα τους και έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις .
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ, ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΑ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση