preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 13 20

“Η σιωπή είναι ανοχή;»

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες διοργανώνει, για 18η  χρονιά,  το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: “η σιωπή είναι ανοχή;”, είναι η αντίδρασή μας απέναντι στη ρατσιστική βία και τη μισαλλοδοξία. Πολλές φορές ο φόβος, η άγνοια, το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, μας κάνει να σιωπούμε. Αυτό δεν σημαίνει και ότι αδιαφορούμε. Με ποιους τρόπους μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας;

Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Α’ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων ατομικά με γραπτό κείμενο (άρθρο για μια τοπική εφημερίδα ή διήγημα ή δοκίμιο) και ομαδικά με οπτικοακουστικό μήνυμα-βίντεο.  Οι μαθητές μπορούν να αποστέλλουν τις συμμετοχές τους στις Διευθύνσεις  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μέχρι τις 19 Απριλίου.

Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ η βράβευση θα  πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013.

Οι  εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας, το ενημερωτικό φυλλάδιο και η καταχώρηση, καθώς και περαιτέρω πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας έχετε πρόσβαση πατώντας στο σύνδεσμο: ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση