preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 13 07
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα επισκέφτηκε η Α’ τάξη την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά πάνω από 350 διαφορετικά είδη ζώων στην τεράστια έκταση του πάρκου. Καμήλες, ρινόκεροι, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμοι, ζέβρες, άλογα, λάμα, κουνέλια, πιγκουίνοι, ερπετά ήταν τα πιο εντυπωσιακά ζώα καθώς και από τα πολλά είδη πτηνών οι παπαγάλοι, οι κουκουβάγιες και τα φλαμίγκο.
Υπήρχαν πολλοί υπάλληλοι οι οποίοι φρόντιζαν με στοργή τα ζώα. Τους έδιναν φαγητό, τα καθάριζαν και τους έβαζαν καθαρό νερό σε μπωλ για να ξεδιψάσουν.
Μπορέσαμε να χαϊδέψουμε μόνο μερικά ζώα   μια και δεν επιτρεπόταν να τα ακουμπήσουμε τα περισσότερα. Κάποια από αυτά όπως οι τίγρεις και οι κροκόδειλοι ήταν τρομακτικά αλλά δεν κινδύνεψε κανένας μας από αυτά γιατί ήταν μέσα σε ιδιαίτερα ασφαλείς χώρους.
Αυτό που πραγματικά εντυπωσίασε ήταν το σόου με τα δελφίνια και τη φώκια  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου.
Ο Τσάρλι, το θαλάσσιο λιοντάρι, εμφανίστηκε στην αρχή της παρουσίασης δημιουργώντας ενθουσιασμό στο ακροατήριο με την  εξυπνάδα του καθώς και τις εκπληκτικές του ικανότητες να κάνει πολλά ενδιαφέροντα κόλπα, όπως να στέκεται στα δύο πόδια χειροκροτώντας! Τα δελφίνια πρόσφεραν και αυτά ένα καταπληκτικό θέαμα. Ο συντονισμός των κινήσεών τους, όπου έκαναν βουτιές μέσα στο νερό, πηδούσαν μέσα από στεφάνια και έπαιζαν με μπάλες. Η επίδειξη ταχύτητας και η συνεργασία με τους εκπαιδευτές κυρίως όταν συμμετείχαν σε ασκήσεις στο νερό.
Στην εκδρομή αυτή η ψυχαγωγία με την επιμόρφωση συνδυάστηκαν με τον πιο αρμονικό τρόπο. Ήταν τόσο επιτυχημένη που θα μπορούσαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά να την  επαναλάβουν.
Δέσποινα Κουσίδη, Μάριος Καγγέλης, Αργυρώ Μπούρμπουλα

2 σχόλια to “ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ”

  1. Ανώνυμος Έγραψε:

    Ejairetikes fctografies

  2. ντροπή Έγραψε:

    Θα σας πρότεινα να ενημερωθείτε για το τι πάει να πει αιχμαλωσία,  τι είναι αυτά τα πάρκα και τα δελφινάρια και μετά να πάτε τους μαθητές σας εκεί..  αντί τα σχολεία να είναι φάρος για ένα καλύτερο αύριο… οδηγούν  τα παιδιά στο σκοτάδι..  ντροπή..

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση