preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Ιαν 13 11
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η Βουλή των Ελλήνων οργάνωσε έκθεση για την συμπλήρωση των 2500 ετών από την μάχη του Μαραθώνα η οποία συνοδεύτηκε και με την έκδοση βιβλίου.
Παρουσιάζονται η Περσική Αυτοκρατορία και οι Ελληνικές πόλεις την παραμονή της Μάχης. Υπάρχει χρονολόγιο με τις συγκρούσεις Περσών και Ελλήνων και τα πολιτικά γεγονότα που συνδέονται με αυτές. Γίνεται εκτεταμένη παρουσίαση της μάχης που έκρινε το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γίνεται αναφορά της Μάχης στη μνήμη του σύγχρονου Ιράν, όπως λέγεται σήμερα η Περσία. Καταγράφονται οι αναφορές των περιηγητών που επισκέφτηκαν το μέρος που διεξάχθηκε η Μάχη μαζί με τα χαρακτικά που δημιούργησαν. Καταγράφεται η ιστορία του Μαραθώνα όπως αυτή τεκμηριώνεται από τις ανασκαφές που έχουν γίνει. Αξιοσημείωτη είναι και η πλούσια εικονογράφηση που ενισχύει το κείμενο λειτουργικά. Στο τέλος υπάρχει κατάλογος με τα έργα που εκτέθηκαν.
Πατήστε στο BIBLIO_MARATHONAS για να εμφανιστεί το βιβλίο.

2 σχόλια to “ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ”

  1. Ανώνυμος Έγραψε:

    Εξαιρετική έκδοση!

  2. Ανώνυμος Έγραψε:

    Το εβδομαδιαίο αφιέρωμα στους Βαλκανικούς αγώνες είναι εξαιρετικό. Δυστυχώς το Βαλκανικό έπος δεν έχει την προβολή που τους αρμόζει. Κορυφαίο σημαντικό γεγονός δεν είναι η απελευθέρωση Ελληνικών περιοχών αλλά η επιτυχία που ήλθε ήταν γεγονός της ομοψυχίας της πολιτικών δυνάμεων που εξέφραζαν την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση