preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Ιαν 13 07

ΦΟΥΛΕΡΕΝΙΑ και ΠΛΑΤΩΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ

Η   τελευταία μέρα του 2012 στο σχολείο δεν άργησε να έρθει. Για κάποιους το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο της σχολικής χρονιάς πέρασε πολύ γρήγορα και για άλλους βασανιστικά αργά .Για όλους μας όμως ήταν ένα ξεχωριστό τρίμηνο και η τελευταία μέρα ακόμη πιο ξεχωριστή, αφού στην ατμόσφαιρα υπήρχε ανυπομονησία και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων μας!
Ωστόσο κάποια τμήματα είχαν την τύχη με το μέρος τους, διότι ,όχι μόνο δε χρειάστηκε να κάνουν μάθημα αλλά πέρασαν την ώρα τους ποιοτικά και δημιουργικά. Οι καθηγήτριες Αρδαβάνη Πόπη και Κορίνα Ρόζη απασχόλησαν τους μαθητές του Β’1, Γ’1 και Γ’3 με κατασκευές και παιχνίδια. Οι μαθητές που διάλεξαν να ασχοληθούν με τις κατασκευές, έμαθαν να φτιάχνουν χειροποίητα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Η έμπνευση για τις κατασκευές ήταν τα φουλερένια και τα πλατωνικά στερεά: τετράεδρο, κύβος, οκτάεδρο, δωδεκάεδρο και εικοσάεδρο.
Όσοι διάλεξαν να παίξουν με το    με το «Οστομάχιον» συνδύασαν το παιχνίδι με την ευφυΐα , αφού έπρεπε να ενώσουν τα κομματάκια ώστε να βγει ένα γεωμετρικό σχήμα. Το «Οστομάχιον» περιείχε χειροποίητα ξύλινα κομματάκια κατασκευασμένα από την κυρία Αρδαβάνη. Όποια επιλογή και αν έκαναν οι μαθητές ήταν κερδισμένοι αφού έζησαν μια καταπληκτική εμπειρία.
ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΓΙΑΜΑΙΟΥ Γ’1

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση