preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 12 29

42ος Διεθνής Διαγωνισμός Έκθεσης

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης διοργανώνουν  διαγωνισμό επιστολικής έκθεσης στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές γυμνασίου μέχρι 15 ετών.
Το θέμα που επιλέχθηκε είναι: «Γράψτε μία επιστολή στην οποία θα εξηγείτε γιατί το νερό είναι πολύτιμο».».
Το φετινό θέμα συμπίπτει με τη διεθνή δεκαετία δράσης «Νερό για τη Ζωή» (2005-2015) και καλεί τους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με τη σημασία του νερού για την ανθρώπινη υγεία και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου αλλά και να προβληματιστούν με το γεγονός ότι 11% του πληθυσμού της γης εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές πόσιμου νερού.
Οι εκθέσεις πρέπει έχουν τη μορφή και τα χαρακτηριστικά μίας επιστολής (ημερομηνία και τόπος, διεύθυνση παραλήπτη, χαιρετισμός στην αρχή και στο κλείσιμο, υπογραφή), καθώς και έκταση έως 800 λέξεις. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές  πρέπει να καταθέσουν τις εκθέσεις τους ως την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 στο σχολείο τους.
Η κάθε έκθεση θα πρέπει να συνοδεύεται από έγχρωμη φωτογραφία και να αναφέρεται το όνομα και η διεύθυνση του Σχολείου στο οποίο ανήκει ο υποψήφιος, ο αριθμός των λέξεων, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η τάξη φοίτησης, η διεύθυνση του υποψηφίου, καθώς και οι ξένες γλώσσες που γνωρίζει.
Οι τρεις πρώτοι νικητές σε παγκόσμιο επίπεδο θα βραβευθούν με χρυσό μετάλλιο ο πρώτος, με ασημένιο ο δεύτερος και με χάλκινο ο τρίτος.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες: www.upu.int/en/theupu/internationalletterwritingcompetitionforyoungpeople.html . και http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5881%3A17-12-12-42os-diethnis-diagonismos-ekthesis-ton-elta-2013&catid=97%3Amathitikoi-diagonismoi&Itemid=141&lang=el ή στο τηλέφωνο 210-3353486 (Ματζιάρη Βίκυ).

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση