preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Ιούλ 12 02

>

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Εντυπωσιακή  εκδήλωση πραγματοποίησε  η  χορωδία του 3ου  Γυμνασίου  Γλυφάδας   στην τρίτη  Μαρίνα  την Δευτέρα 25  Ιουνίου . Ήταν  αφιερωμένη σε δύο επετείους, στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση   της Θεσσαλονίκης  και στα 90  χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.
Προηγήθηκε  το 5ο Γυμνάσιο όπου η περιβαλλοντική ομάδα παρουσίασε   θεατρικό δρώμενο το οποίο μας μιλούσε  για την ζωή των ανθρώπων και  για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που  τους απασχολούν.  

Αμέσως μετά η χορωδία  του 3ου  Γυμνασίου Γλυφάδας  με τον καθηγητή  της μουσικής  κ. Σταμάτογλου  ανέβηκε  στην σκηνή  .  Τα παιδιά με την μουσική συνοδεία του καθηγητή στο αρμόνιο,  τραγουδήσανε  εντυπωσιακά τόσο γνωστά όσο και παραδοσιακά τραγούδια  που μιλούσαν για την Θεσσαλονίκη, θέλοντας να δείξουν την σπουδαιότητα  αυτής  της  πόλης  και της σημασίας της για τον ελληνισμό.  Παράλληλα  οι αφηγήτριες με κείμενα ή ποιήματα μας διηγήθηκαν τους αγώνες, τα κατορθώματα  και τις  ιστορίες  των ατόμων  που πάλεψαν για την απελευθέρωση  της Συμπρωτεύουσας.  

Ακολούθησε η  αναφορά στην Σμύρνη. Τα παιδιά τραγουδήσανε τραγούδια  προς  τιμή αυτής  της τόσο σπουδαίας πόλης, η οποία με την καταστροφή της στιγμάτισε  τον ελληνισμό και έκανε  1.500.000 άτομα να γίνουν πρόσφυγες ώστε να γλυτώσουν τις βαρβαρότητες των Τούρκων και να δημιουργήσουν ξανά τη  ζωή τους.

 Οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν και σιγοτραγούδησαν μαζί με την χορωδία. Ιδιαίτερη συμμετοχή είχαν όσοι είχαν γνώση των γεγονότων από αφηγήσεις κυρίως των  παππούδων και των γιαγιάδων, και ήταν πολλοί αυτοί…
Τα τραγούδια στα παιδιά  ήταν σε άλλα λιγότερο και σε άλλα περισσότερο  γνωστά, αυτό δεν σημαίνει ότι δε ένοιωσαν την χαρά ή τον πόνο που αφηγούνται!
Στο τέλος του προγράμματος η χορωδία υποκλήθηκε και ευχαρίστησε  τόσο τον καθηγητή της όσο και το κοινό που την άκουσε και την χειροκρότησε θερμά.  

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  με συγκροτήματα  από το 1ο γυμνάσιο, όπου μαθητές τραγούδησαν και πρόσφεραν ευχάριστη  διασκέδαση.

Οι παρευρισκόμενοι με την λήξη του προγράμματος    συνεχάρησαν  τα παιδιά   που   συμμετείχαν στις τρεις εκδηλώσεις της ημέρας στο πλαίσιο των μαθητικών δραστηριοτήτων Γλυφάδας “τα παιδιά γιορτάζουν” προσφέροντας   ένα  ευχάριστο     και  γοητευτικό  πρόγραμμα  υψηλών προδιαγραφών.
ΜΑΡΙΑ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση