preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Απρ 12 30

>

ΑΙ ΝΕΑΙ ΑΘΗΝΑΙ


Πιθανόν να είναι το πρώτο βιβλίο που περιγράφει την σύγχρονη Αθήνα, το οποίο είναι δίγλωσσο, Ελληνικά και γαλλικά. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε πρώιμο τουριστικό οδηγό. Τα θέματα του τα παρουσιάζει  με  λακωνικό τρόπο αφαιρώντας κάθε περιττή “φλυαρία”. 

 Στις αρχαιότητες αναφέρεται στην Ακρόπολη και τα γύρω από αυτή  μνημεία. Στις εκκλησίες αναφέρεται κυρίως τις νεόδμητες που είναι πιο μεγαλειώδεις από τις αρχαιότερες. Παρουσίαση γίνεται και στα “αγαθοεργά καταστήματα”, (ορφανοτροφεία και νοσοκομεία) και στις τέσσερις πανεπιστημιακές σχολές αλλά και στα δύο γυμνάσια και δύο Ελληνικά σχολεία καθώς και στο Αρσάκειο διδασκαλείο που λειτουργούσαν αυτήν την εποχή.
Παρουσιάζεται η βιομηχανική και εμπορική υποδομή και σειρά άλλων χρήσιμων οικονομικών δεδομένων, όπως ισοτιμίες νομισμάτων, μονάδων μέτρησης και δρομολόγια μέσων μεταφοράς. 
Το ενδιαφέρον και ευκολοδιάβαστο βιβλίο εκδόθηκε το 1860 χωρίς να αναγράφεται ο συγγραφέας, μόνον ο εκδότης του που πιθανόν να είναι αυτός που το έγγραψε. 

(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση