preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μαρ 12 03

>

ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ευαισθητοποίησης Βουλιαγμένης (ΚΠΑΕ) επισκέφθηκε η Περιβαλλοντική και Δημοσιογραφική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στις 28 Φεβρουαρίου.
Παρακολούθησαν το πρόγραμμα τα φυτά στην λατρεία της εκκλησίας. Τα παιδιά γνώρισαν πολλά από τα φυτά που  βλέπουν καθημερινά. Μάθανε για το πώς χρησιμοποιούνται ορισμένα από αυτά  στη εκκλησία.
Ο καιρός δεν ευνοούσε την έξοδο (ελαφρά χιονόπτωση στην αρχή με τη θερμοκρασία  στους 0ο C) και το πρόγραμμα προσαρμόστηκε. 
Η γνωριμία με τα φυτά έγινε με παρουσίαση που συνδύαζε το λόγο, την εικόνα και συμμετοχή των παιδιών. Τα περισσότερα φυτά παράλληλα με την εικόνα παρουσιάζονταν και ζωντανά τμήματά τους για την καλύτερη γνώση τους. 
Έπαιξαν δύο βιωματικά παιχνίδια, στο πρώτο έπρεπε να βρουν τα φυτά που τους έλεγε η υπεύθυνος στις κάρτες που βρίσκονταν μπροστά τους. Στο δεύτερο έπρεπε να καταλάβουν το είδος του φυτού. Τα παιδιά κάλυψαν τα μάτια τους με ένα μαντίλι και έπρεπε να καταλάβουν πιο φυτό είχαν στο χέρι τους. Αυτό έπρεπε να γίνει μυρίζοντας ή ακουμπώντας το φυτό.
Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν καλός και δεν μπορούσαν να βγουν έξω είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή, από την οποία απέκτησαν παραπάνω γνώσεις σε σχέση με τα φυτά. Όλοι ήταν  ενθουσιασμένοι από την αρχή ως το τέλος. 



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΓΟΤΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση