preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 10 30

>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας εξασφάλισε την συνεργασία με την αντίστοιχη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι μαθητές μας μπορούν να γνωστοποιούν τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν στον καθηγητή Δημήτριο Ντάβαζλη και να τα παραλαμβάνουν από το σχολείο μας! Βασική προϋπόθεση να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τα προς αναζήτηση βιβλία τα εντοπίζουν οι μαθητές με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.eugenfound.edu.gr/

 
Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί από το 1966 ως δανειστική και ανοιχτής πρόσβασης, με εξειδίκευση στους θεματικούς τομείς της Τεχνολογίας και των Θετικών Επιστημών.

Ο χώρος της Βιβλιοθήκης σήμερα στεγάζεται σε τρεις ορόφους συνολικής έκτασης 1100 m2. Οι συλλογές της περιλαμβάνουν έντυπο και ψηφιακό υλικό και εμπλουτίστηκαν με καινούργιους θεματικούς τομείς. Δημιουργήθηκαν νέα τμήματα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αναβαθμίστηκαν οι ήδη προσφερόμενες.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι δανειστική. Η χρήση της είναι ελεύθερη για όλους. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στα βιβλιοστάσια και στο υλικό της και μπορούν να χρησιμοποιούν τα αναγνωστήριά της. Στα μέλη της Βιβλιοθήκης παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων.

Για να γίνει κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης πρέπει, αφού αποδεχθεί τον κανονισμό της, να εγγραφεί στο αρχείο μελών με βάση τα στοιχεία της ταυτότητάς του και να υπογράψει την ειδική κάρτα μέλους, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει σε περίπτωση που του ζητηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί από κάποια υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.

Για αναγνώστες κάτω από 16 ετών, η εγγραφή είναι δυνατή με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου του γονέα ή κηδεμόνα. Περισσότερες πληροφορίες περέχονται και από τα τηλέφωνα: 210-9469600 και 210-9469631 – 32

Κάθε μέλος μπορεί να δανεισθεί δύο βιβλία. Η διάρκεια δανεισμού ορίζεται σε 15 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς) για επιπλέον 15 ημέρες, εκτός εάν τα προς ανανέωση βιβλία ζητηθούν από άλλο μέλος.

Δεν δανείζονται τα περιοδικά, τα πληροφοριακά βιβλία (όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά), οι τόμοι σειρών, οι σπάνιες εκδόσεις, καθώς και το ηλεκτρονικό υλικό. Τα μη δανειζόμενα βιβλία επισημαίνονται με κίτρινο αυτοκόλλητο στη ράχη τους.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Οι συλλογές που ψηφιοποιήθηκαν και είναι ελεύθερη η πρόσβασή τους περιλαμβάνουν:

Διδακτικά εγχειρίδια, των οποίων η συγγραφή και η έκδοση πραγματοποιείται από το Τμήμα Εκδόσεως Διδακτικών Bιβλίων, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση που υπάγονται σε αυτά. Επίσης, εκπαιδευτικά βιβλία για τους υποψήφιους οδηγούς του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Παλαιά και σπάνια βιβλία από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης.
Ψηφιακές αναπαραστάσεις της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο).
Άρθρα και συνεντεύξεις, φωτογραφίες, βίντεο και ταινίες ήχου, που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του Πλανηταρίου.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση