preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Δεκ 10 23

>

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός 
Ο Διεθνής Διαγωνισμός ThinkQuest 2011, με τη χορηγία του Oracle Education Foundation, δέχεται συμμετοχές από μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διεξάγεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ενωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).• Ο διαγωνισμός καλεί μαθητές και φοιτητές, ηλικίας έως και 22 ετών, να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να λύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη και τις δεξιότητές τους στους τομείς της επικοινωνίας και της τεχνολογίας.

• Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα εγγραφής σε τρεις κατηγορίες:
o Στην κατηγορία ThinkQuest Projects, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το ThinkQuest Projects, ένα hosted περιβάλλον όπου οι μαθητές αναπτύσσουν εκπαιδευτικά έργα που βασίζονται στο web για να δημιουργήσουν το έργο με το οποίο θα συμμετάσχουν.
o Στην κατηγορία Digital Media, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία ψηφιακών πολυμέσων για να δημιουργήσουν κάποιο ιστολόγιο/ημερολόγιο, ιστοσελίδα, κινούμενη εικόνα, έκθεση φωτογραφίας, βίντεο ή κάποιο συνδυασμό αυτών των στοιχείων.
o Στην κατηγορία Application Development, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή που βασίζεται στο web χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού που θα επιλέξουν από μια συγκεκριμένη λίστα.
• Οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν και να υποβάλλουν τα έργα τους, έως τη λήξη της προθεσμίας στις 27 Απριλίου του 2011. Επαγγελματίες εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο θα αξιολογήσουν όλα τα έργα που θα κατατεθούν στο διαγωνισμό.
• Οι συμμετοχές που είναι σύμφωνες με τους όρους του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν στη βιβλιοθήκη ThinkQuest, που αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό χώρο συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έργων που έχουν αναπτυχθεί από μαθητές και η οποία δέχεται επισκέψεις από εκατομμύρια ενδιαφερόμενους κάθε μήνα.
• Τα έπαθλα περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, ένα ταξίδι στην εκδήλωση ThinkQuest Live που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και χρηματικές επιχορηγήσεις για το σχολείο ή τον οργανισμό του υπεύθυνου της ομάδας.
• Όλες οι λεπτομέρειες για το διεθνή διαγωνισμό ThinkQuest 2011 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.thinkquest.org/competition.
Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα: http://pekap.blogspot.com/2010/11/thinkquest-2011.html

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση