preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Αυγ 10 03

>

ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΛΟ

Στις ΗΠΑ ένας άνεργος που αναζητούσε εργασία πήγε στην Microsoft και ζήτησε να τον προσλάβουν ως καθαριστή.
Ο υπεύθυνος των προσλήψεων τον έβαλε να κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του και τα πήγε καλά. Του πήρε στην συνέχεια την συνηθισμένη συνέντευξη (interview) και αφού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος του είπε: “Με μεγάλη μας τιμή σας ανακοινώνουμε ότι η Microsoft είναι πρόθυμη να σας προσλάβει. Δώστε μας το e-mail αςγια να σας στείλουμε ένα έντυπο να το συμπληρώσετε και να σας πούμε πότε και που πρέπει να παρουσιαστείτε”.
– Αχ, ξέρετε δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι μου και φυσικά ούτε e-mail .
– Τι!!! Δεν έχετε e-mail κι έχετε το θράσος να ζητάτε εργασία στην Microsoft!!! Αν δεν έχετε e-mail κύριε για την Microsoft δεν υπάρχετε.

Στεναχωρημένος ο άνθρωπος φεύγει. Στην τσέπη του έχει μόνο 10$. Πήγε λοιπόν στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα καφάσι με 10 κιλά τομάτες. Αφού γύρισε από σπίτι σε σπίτι πούλησε τις τομάτες  και διπλασίασε το κεφάλαιο του. Το επενέλαβε αυτό άλλες τρεις φορές και έφτασε τα 160$. Σκέφτηκε ότι έτσι θα μπορούσε να βγάζει το ψωμί του και έκανε κάθε μέρα αυτή την εργασία. Σηκωνόταν όλο και πιο νωρίς το πρωί και επέστρεφε όλο και πιο αργά πολλαπλασιάζοντας συνεχώς το κεφάλαιο του.

Κάποια στιγμή αγόρασε καρότσι, αργότερα φορτηγό μέχρι που έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων των ΗΠΑ. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει μια ασφάλεια ζωής για αυτόν και την οικογένειά του.

Πάει σε έναν ασφαλιστή και αφού συμφώνησαν του λέει ο ασφαλιστής: ” Δώστε μου το e-mail σας να σας στείλω τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε”.
-Α, ξέρετε, δεν έχω e-mail .
-Τι!!! Δεν έχετε e-mail; Καλά έχετε χτίσει ολόκληρη αυτοκρατορία και δεν έχετε e-mail; Αναρωτιέμαι τι θα ήσασταν σήμερα αν είχατε e-mail .
– Καθαριστής στην Microsoft!

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση