preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Ιούν 10 24

>

ΠΛΟΥΤΟΣ (Αριστοφάνη)- ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (Δ.Ψαθά)
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου παρουσιάζει τα έργα, “Πλούτος” του Αριστοφάνη και “φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά, την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 20.30 στο δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αν. Ρωμυλίας 127 και Γ. Γεννηματά).

Πλούτος
Ο Αριστοφάνης διακωμωδεί με αυτό το έργο του την κακή διανομή του πλούτου.Ο Πλούτος είναι τυφλός και μοιράζει άδικα τα αγαθά του. Ο τυφλός,  ο θεός Πλούτος, βρίσκει το φως του και  αναλαμβάνει να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ όλοι σπεύδουν να επωφεληθούν. Διαφορετική όμως άποψη έχει η δύσμορφη Πενία, που είχε μέχρι τότε εγκατασταθεί στα σπίτια των αγροτών της Αττικής και εμφανίζεται για να υπερασπιστεί με σθένος τα ηθικά οφέλη του να είναι κανείς φτωχός. Συμπρωταγωνιστής με τον Χρεμύλο είναι ο Καρίων, ο δούλος του, ταλαίπωρος, έξυπνος και διασκεδαστικός. Όταν ο πλούτος βρίσκει το φως του βρίσκεται εν μέσω όλων που τον διεκδικούν, όχι μόνον των τίμιων. Διαχρονικός ο αγώνας όσων παλεύουν να του δώσουν το φως του για να διανέμει δίκαια τα πλούτη του.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Μίνα Νεγρεπόντη
Ερμηνεύουν: Κυριακόπουλος Νίκος (Πλούτος), Ντενίσα Αννα-Μαρία (Κλειώ), Παναγόπουλος Αριστοτέλης (Γιατρός), Ευσταθίου Καλλιόπη-Μαρία (Αγρότισσα), Ζορίκοβα Αλίνα (Πενία), Καριώτη Κατερίνα (Αγρότισσα), Ντεβεντζής Βαγγέλης (Βλεψίδημος), Καραβασίλη Εύα (Ερατώ), Τσιαρτσιανίδης Στάθης (Αγρότης), Γιαννάκης Λεωνίδας (Υπουργός), Γεωργίου Ξανθούλα (Ασπασία, Αφηγητής, Παιδί), Ντούνια Μυρτώ (Γριά – Παιδί), Δήμου Δανάη (Χρεμύλος), Σκρέκη Ξανθή (Δίκαιος αγρότης).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Φωνάζει ο κλέφτης
Διαχρονικό το θέμα του έργου. Ο έντιμος πολίτης μπαίνει στο περιθώριο και συχνά διώκεται αντί να ανταμειφθεί, σε μια κοινωνία ανεκτική στην απάτη και την ψευτιά.
Ο άνεργος αλλά και τίμιος λογιστής  βρίσκει ένα χαμένο πορτοφόλι και το πηγαίνει στον κάτοχό του,  που είναι απόστρατος στρατηγός και διευθυντής μιας μεγάλης εταιρίας. Αυτός εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του τον διορίζει ως λογιστή. Εργαζόμενος εκεί ανακαλύπτει πως στην εταιρία γίνονται μεγάλες καταχρήσεις από μια ομάδα υπαλλήλων με επικεφαλής τον κουνιάδο του στρατηγού . Όταν όμως αποκαλύπτει την αλήθεια, ο αδίστακτος καταχραστής κλέβει τα λογιστικά βιβλία και μηνύει τον λογιστή ως συκοφάντη. Τελικά η αλήθεια, μετά από παρέμβαση της γυναίκας του στρατηγού αποκαλύπτεται.
 

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Μίνα Νεγρεπόντη

Ερμηνεύουν: Κατσούλης Θοδωρής (Τίμος), Ζέβλα Δήμητρα (Λία Γ’), Μαρκίδη Ελένη (Κόρη), Χρόνη Βάσω (Λία Β’), Δημογιάννη Αθηνά (Λία Α’), Μαγκανάρης Βαγγέλης (Σόλων Β’), Στεφανάκης Μανώλης (Σόλων Α’), Παπαιωάννου Ορέστης (Αστυνόμος), Παπακωνσταντίνου Βαγγέλης (Αντώνης), Μπολάνου Ειρήνη (Λέλα), Βάση Εύη-Αννα (Αναρχικά), Πάλλη Βάσια (Τασία), Καλεσοπούλου Αλεξάνδρα (Υπηρέτρια), Μποτσάη Τζένη (Διοικητής), Ρενδούμη Αντωνία (Τουρκάλα)

Μια Απάντηση to “>ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ”

  1. Ανώνυμος Έγραψε:

    >η μυρτω και η ξανθουλα ειναι κολυτες μου και ηθελα να πω οτι δεν μου εδωσαν ακομα το βιντεο αλλα πιστευα και πιστευω οτι εχουν παιιξει τελεια!!!!!!!!!!!!!!

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση