preload
 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
Μάι 10 04

>

“ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ”

Την κωμωδία ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ο Δημήτρης Ψαθάς την έγραψε το 1953 ως θεατρικό έργο το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία και στην συνέχεια γυρίστηκε με την κινηματογραφική προσαρμογή του. Ως κινηματογραφικό έργο το οποίο πρωτοπροβλήθηκε το 1961 έγινε περισσότερο γνωστό και απ΄αυτό εμείς οι νεώτεροι το γνωρίζουμε.

Ο ψευτοθόδωρος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και ένα χαστούκι που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα. Προσλαμβάνεται ως ιδιαίτερος βουλευτή να χειρίζεται την επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους.

Διαχρονικό έργο ιδιαίτερα επίκαιρο στην σημερινή κατάντια που έφεραν την πατρίδα μας οι «πολιτικοί» (πολιτικάντηδες) που τους ενδιαφέρει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και αδιαφορώντας για την  αποστολή του πολιτικού που είναι το ενδιαφέρον του για την επόμενη γενιά.

Η κωμωδία ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ φέρνει  αυθόρμητο γέλιο στους θεατές και παράλληλα προβληματίζει για τους ψευτοθόδωρους με τα άδωρα δώρα που μας προσφέρουν για τους ιδιοτελείς σκοπούς τους

Η θεατρική παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, έχει ελεύθερη είσοδο και παρουσιάζεται στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ που βρίσκεται στην πρώην Αμερικάνικη Βάση (στον δρόμο που είναι η τροχαία), από τον ερασιτεχνικό θίασο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις δίνονται στις 9 και 16 Μαΐου με ώρα έναρξης 08.00 μμ.
Παραθέτουμε δυό ατάκες του έργου:
ΘΟΔΩΡΟΣ: Οι φίλοι μου με φάγανε. Τι κάθεσαι εδώ στην επαρχία και σπαταλάς τα ψέματά σου; Τρέχα στην Αθήνα που έχουν μεγαλύτερη πέραση, για να προκόψεις.
ΤΖΕΝΗ (ΚΥΡΙΑΚΟΥ): Και τι επάγγελμα κάνατε μέχρι τώρα;

ΘΟΔΩΡΟΣ: Ψευδομάρτυρας.

(και λίγο πιο μετά)

ΘΟΔΩΡΟΣ: Έκανα και δημοσιογράφος.

ΤΖΕΝΗ: Και σε ποια εφημερίδα γράφατε τα ψέματά σας;

ΘΟΔΩΡΟΣ: Στην “Αλήθεια”! 
ΘΟΔΩΡΟΣ: Κυρία μου, η μετάθεση του κουνιάδου σας τακτοποιήθηκε!
ΚΥΡΙΑ: Μα πέθανε!
ΘΟΔΩΡΟΣ: Α, σας το ‘πανε ε; Έτσι άγαρμπα; Λυπάμαι κυρία μου. Ενώ εμείς κάναμε τα πάντα για την μετάθεση, ο Ύψιστος θέλησε να τον μεταθέσει αλλού.
ΑΜΜ_ς

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

 Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση