Κοπή Βασιλόπιτας και δράσεις της ομάδας Erasmus+ για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος .

Για το νέο έτος τα σχολεία άνοιξαν στις 16 Ιανουαρίου. Η πρώτη συγκέντρωση της ολομέλειας της ομάδας Erasmus+ έγινε την Παρασκευή 20 Γενάρη. Πραγματοποιήσαμε το έθιμο του τόπου μας που έχει σχέση με την κοπή βασιλόπιτας για τα μέλη της ομάδας. Στην πίτα που κόψαμε η τυχερή ήταν η μαθήτρια Μαρίλι . Συνηθίζεται ο τυχερός να λαμβάνει ένα δώρο. Το Δώρο της Μαρίλι ήταν ένα βιβλίο : « το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ».

Κατόπιν μία μαθήτρια είχε προετοιμαστεί και  διάβασε στην ομάδα ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ. Οι υπόλοιποι μαθητές συγκινήθηκαν από το δράμα της μικρής κοπέλας. Καθένα από τα μέλη της ομάδας ανέλαβε να γράψει ένα κείμενο που θα περιέγραφε τις δικές του σκέψεις αν βρισκόταν στην ίδια θέση με την Άννα Φράνκ.

Οι μαθητές προετοίμασαν πόστερ στην είσοδο του σχολείου που περιέγραφαν ιστορίες Εβραίων της περιόδου της κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα.

Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας η εργασία των μαθητών της ομάδας Erasmus+ για το Ολοκαύτωμα. Ήταν ένα power point που αναφέρονταν στην έννοια του Ολοκαυτώματος και σε γεγονότα που στιγμάτισαν τον κόσμο εκείνη τη χρονική περίοδο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.. Παράλληλα παρουσιάστηκε και ένα ντοκιμαντέρ με ιστορίες Ελλήνων Εβραίων.

Το υλικό για τα πόστερ και το ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας στάλθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος .

IMG_1824 (1)Παρουσίαση1  IMG_1870 IMG_1872 IMG_1830 IMG_1873 IMG_1852 (1) unnamed unnamed (1) unnamed (2)

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση