«

»

Οκτ 26

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

1ttvm

Στο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο, με τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου,  που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στο 3ο Γυμνάσιο «Δόμνα Βισβίζη» από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, συμμετείχε η ομάδα Erasmus+ “We the Kids of the EU, believe…” με την κ. Παταπάτη Ευφροσύνη, Διευθύντρια και μέλος της ομάδας. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;”, ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

IMG_1441

Το σεμινάριο με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος και μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες στόχευε:

α) στην ευαισθητοποίηση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα,

β) στην εξοικείωση με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πρόγραμμά μας,

γ) στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα,

δ) στην ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές και γενικότερες δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

IMG_1420

Εκτός από την κ. Παταπάτη, από το Σχολείο μας συμμετείχαν οι καθηγήτριες: 

κ. Ζήκα Γιούλη, φιλόλογος, κ.Ζησίδου Βούλα, γερμανικής φιλολογίας, κ.Καπούτση Σύρμω, φιλόλογος, κ. Κιτσάτη Μαρία, φιλόλογος, κ. Ορνιθοπούλου Άννα, μουσικός καικ. Παπασιαπαλίνη Αναστασία, γαλλικής φιλολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων