Δεκ 16
01

Εργασίες στη Γλώσσα Α1 Ελεύθερη Δημοσίευση

      Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!

 

Δεκάδες είδη ζώων εξαφανίζονται καθημερινά.

Αιτίες : Η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το  παράνομο κυνήγι, η ρύπανση

της ατμόσφαιρας  και οι  κλιματικές  αλλαγές. Πολλά  από αυτά, δεν έχουμε  προλάβει καν να τα γνωρίσουμε. Όμως  με την  εξαφάνιση κάθε είδους χάνεται και ένα είδος της γενετικής και εξελικτικής ιστορίας εκατοντάδων  χρόνων, πολύτιμη πηγή  γνώσης για τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν ενισχυθεί οι προσπάθειες για την προστασία των απειλουμένων ειδών. Μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην προστασία κάποιων ιδιαίτερα σπάνιων ζώων.

Ορισμένα εκ των οποίων συναντώνται μόνο στην Ελλάδα κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση. Στη χώρα μας  για την προστασία των απειλούμενων ειδών δραστηριοποιείται  η οργάνωση WWF(World Wildlife Fund)που σημαίνει στα  ελληνικά  παγκόσμιο  ταμείο άγριας ζωής!

 

 

 

 

Τα  ηλεκτρονικά  παιχνίδια

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι καλά μόνο όταν τα παίζουμε με μέτρο. Πολλές φορές μάλιστα βοηθούν τα παιδιά να σκέφτονται καλύτερα μιας και συνδυάζουν πολλές ταυτόχρονες  κινήσεις. Τα παιδιά επίσης θα πρέπει να παίζουν παιχνίδια για την ηλικία τους. Τα αρνητικά όμως είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά εθίζονται επειδή παίζουν πολλές ώρες και συχνά οι συνέπειες δεν είναι καλές. Επιπλέον δεν θα πρέπει να απαιτούν από τους γονείς τους να τους τα αγοράσουν γιατί μπορεί να είναι ακριβά και να μην έχουν την οικονομική άνεση. Οι γονείς τους θα πρέπει να προσέχουν τι παίζουν τα παιδιά τους  γιατί αν η κασέτα διακρίνεται από βία τα αποτελέσματα είναι να εξοικειώνονται με αυτήν. Επομένως, αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα νέα παιδιά θα πρέπει να προσέχουν εκτός από τα θετικά και τα αρνητικά αυτών.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ/BYLLING

Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά: school bullying‎) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, ένα είδος bullying, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού

εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού είναι τα εξής:

 1. Πρόθεση από το παιδί – δράστη να βλάψει, να κάνει ζημιά στο παιδί – στόχο – θύματος,
 2. Έλλειψη συχνά δικαιολογίας για την πράξη
 3. Επανάληψη της συμπεριφοράς
 4. Ικανοποίηση που αντλεί ο δράστης από τη βλάβη του θύματος.

Η χρόνια θυματοποίηση συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα, όπως η υπερβολική αναστολή, η μοναξιά, το άγχος, η κατάθλιψη. Το παιδί που θυματοποιείται μπορεί να παρουσιάσει άρνηση για το σχολείο, φόβο για ανάπτυξη σχέσεων, αλλαγές στη διάθεση, σωματικά παράπονα και μαθησιακά προβλήματα επειδή η σχολική ζωή είναι μια ανυπόφορη εμπειρία.

Όσον αφορά τα σημάδια του εκφοβισμού είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι το παιδί σου είναι θύμα εκφοβισμού. Οι πληγές στο σώμα είναι σπάνιες. Πιο συχνά θα παρατηρηθούν αλλαγές στη συμπεριφορά του όπως είναι η άρνηση να πάει σχολείο, το άγχος για το σχολείο, η εμφάνιση συναισθημάτων λύπης, η μείωση της σχολικής επίδοσης και η παραίτηση από χόμπι.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΟΒΙΣΜΟΣ-ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

 

 Δεν επιτρέπονται σχόλια.

 • Εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων

  προγραμμα 267x189
 • Ωράριο λειτουργίας

  timet1
 • Ώρα για διάβασμα!!!!
 • Παίζεις σκάκι;