Οκτ 16
06

Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους

Νιώστε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας

Αθλητισμός – Δικαίωμα για όλους 

Διελκυστίνδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την ημέρα

Το υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την «Παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού , της άθλησης και της δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική  ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας θεσμοθέτησε την Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε  σχολικού  έτους.

Η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με «κεντρικό θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού και συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το σχολικό αθλητισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής , της προσπάθειας , του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Οι εκδηλώσεις της φετινής ημέρας έχοντας ως μήνυμα“Νιώστε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας” επιδιώκουν να ενισχύσουν τη δυναμική της άσκησης και του Αθλητισμού γενικότερα ως ένα μέσο που δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την προαγωγή της υγείας , της διαμόρφωσης της προσωπικότητας και της ψυχοσωματικής ανάπτυξης . Αυτό και μόνο αποτελεί το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο «έπαθλο» ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα σπορ γενικότερα. Στο παρακάτω πλαίσιο οι δράσεις που έλαβαν  χώρα στη σχολική μας μονάδα , αγγίζουν ένα μεγάλο κινητικό , ψυχοσωματικό και κινη-αισθητικό εύρος που αναδεικνύει και προάγει την αξία και τη χαρά της συμμετοχής , χωρίς ιδιοτελή κίνητρο και με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Χορός

Χορός

Βόλεϊ -Μπάσκετ                                 Μπάσκετ



Δεν επιτρέπονται σχόλια.

  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα από 22-01

    εικόνα 2023 10 11 205140934
  • Ωράριο λειτουργίας

    ΩΡΑΡΙΟ
  • Ώρα για διάβασμα!!!!
  • Παίζεις σκάκι;