ΕΚΦΕ Θήρας

3ekfekyk@sch.gr

  • Επισκέψεις

  • Επισκέψεις (από 2000)

3ος ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015 – 16

Συγγραφέας: ΕΚΦΕ Θήρας στις 26 Φεβρουαρίου 2016

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Θήρας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, διοργανώνουν Τοπικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα:

“Πειραματική Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των Δασκάλων με Πειράματα τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιαστούν κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων «Φυσικά Δημοτικού» της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Στο σεμινάριο καλούνται να συμμετάσχουν οι Δάσκαλοι που διδάσκουν στα Δημοτικά Σχολεία των νησιών Θήρας και Θηρασίας, καθώς και Δάσκαλοι των νησιών της αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Θήρας, οι οποίοι δύνανται και επιθυμούν.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τρίωρους κύκλους στη Θήρα, στην αίθουσα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου Θήρας.

Ο 3ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 από τις 10:00 ως τις 13:00 και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

ΜΙΓΜΑΤΑ: Δημιουργία ετερογενών και ομογενών μιγμάτων, Μέθοδοι διαχωρισμού μιγμάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ: Μαγνήτες, Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό, Από το μαγνητισμό στον ηλεκτρισμό
ΟΠΤΙΚΗ: Ευθύγραμμη διάδοση του φωτός, Διαφανή –Ημιδιαφανή – Αδιαφανή υλικά, Ανάκλαση φωτός, Διάχυση φωτός, Διάθλαση φωτός, Ανάλυση φωτός, Σύνθεση φωτός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *