10 Μαΐου-Επιστροφή στο Σχολείο με ασφάλεια και self- test

 

 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία και αισιοδοξία,

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουμε στο σχολείο, όπως όλοι με αγωνία περιμέναμε, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Το self-test είναι υποχρεωτικό  για:
–    όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες
–    τους εκπαιδευτικούς
–    τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
–    τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν(από 5/5/2021-8/5/2021) το self-test μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Το αποτέλεσμα του self-test θα δηλώνεται μέσω της  πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία γονείς και εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρίζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

  • Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  •   Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς  θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα / δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία και θα υπογράφουν.

Αν το self-test είναι θετικό:

  •     Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
  •     Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
  •     Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές (ή οι εκπαιδευτικοί) θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Στη σπάνια περίπτωση «μη έγκυρου» αποτελέσματος, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που επιλέγετε από τη σχετική λίστα στην πλατφόρμα.

Καλή επιστροφή!

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το ΦΕΚ.

https://blogs.sch.gr/3dimvril/files/2021/05/self_test_0.pdf