3ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων

Δράσεις και Διδακτικές Παρεμβάσεις στο Σχολείο μας!

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση με Webex

Νοέ 202017

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η μάχη για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού είναι συνεχής και απαιτεί από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας πιστή εφαρμογή των σχετικών πρωτοκόλλων, υπευθυνότητα και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχεται να είστε όλοι /ες υγιείς και να αντιμετωπίζετε με δύναμη τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν στις νέες συνθήκες.

  • Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 έναρξη μαθημάτων από 14:10 έως 17:20

Η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά, με 10 λεπτά διαλείμματα, και το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιέχει πέντε (5) διδακτικές ώρες. H σύγχρονη τηλεκπαίδευση υλοποιείται με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E. Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX ενός μαθήματος αρκεί να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης του αντίστοιχου εκπαιδευτικού.

Οι διευθύνσεις αυτές θα αποσταλούν μαζί με το ωρολόγιο πρόγραμμα και θα είναι της μορφής https://minedu-primary.webex.com/meet/…..

Γενικές οδηγίες για την εύρυθμη και αποτελεσματική τηλεκπαίδευση:

  • Στο πεδίο «Your full name» κάθε μαθητή /τριας θα πρέπει αυστηρά να έχει τη μορφή: πρώτα το όνομα, και μετά τα τρία πρώτα γράμματα του επωνύμου. Ο μαθητής με όνομα π.χ. Απόστολος Αντωνόπουλος θα φαίνεται ως «Απόστολος Αντ.». Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτείνεται να είναι εικονική, της μορφής aa@aa.com ή μπορείτε και να την παραλείψετε (προαιρετικό πεδίο)
  • Κρίνεται απαραίτητη η χρήση ακουστικών με ενσωματωμένο μικρόφωνο, για την εξασφάλιση καλής ποιότητας ήχου χωρίς επιστροφή των ηχείων καθώς και την αποφυγή μετάδοσης ήχων από το ευρύτερο περιβάλλον.
  • Η είσοδος των μαθητών /τριών θα γίνεται με κλειστά μικρόφωνα και ανοιχτές κάμερες.
  • Προτείνεται οι μαθητές/τριες να συνδέονται δέκα λεπτά πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή και έγκαιρη σύνδεση.
  • Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο:

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/

Υπενθυμίζουμε πως τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά.

Η Διεύθυνση

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλιαTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων