Λειτουργία του Σχολείου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη   15/9/2020 και Τετάρτη  16/9/2020 το Σχολείο μας θα λειτουργήσει με πλήρες πρωινό πρόγραμμα 8:15-13:15.

Για την Πέμπτη και Παρασκευή θα  έχετε νέα ενημέρωση.

Αύριο οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέλθουν με τις τσάντες τους, προκειμένου να παραλάβουν το σύνολο των διδακτικών τους βιβλίων,το υλικό το οποίο απαιτείται να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καθώς και τα παγουρίνο και τις μάσκες για τους μαθητές της Α’ και Ε’τάξης που δεν πήραν σήμερα.

Γενικές Οδηγίες

  • Η σχολική ημέρα ξεκινά στις 08.15΄ π.μ. Οι είσοδοι για τους μαθητές/μαθήτριες θα ανοίγουν στις 08:00΄και θα παραμένουν ανοικτές μέχρι 08:15΄. Πιστεύουμε ότι θα μεριμνήσετε, ώστε τα παιδιά σας να βρίσκονται στο Σχολείο πριν από το χτύπημα του πρωινού κουδουνιού. Γνωρίζετε και από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές ότι κάθε καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Σχολείου. Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς απαιτεί να είμαστε πολύ συνεπείς στην τήρηση των γενικών κανόνων του σχολείου. Πιστεύουμε πως θα έχουμε τη βοήθειά σας, ώστε να επιτελέσουμε απρόσκοπτα το έργο μας. Η πρωινή προσευχή δε θα γίνεται πλέον στο προαύλιο και δε θα πραγματοποιούνται ανακοινώσεις από μικροφώνου, όπως συνηθιζόταν.
  • To πρωί θα συνοδεύετε τα παιδιά σας μέχρι τις Εισόδους 1,2.Από την είσοδο 1 επί της οδού ΚΡΗΤΗΣ θα εισέρχονται και θα αποχωρούν οι μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων και των αδελφών τους. Από την είσοδο 2 του χώρου στάθμευσης επί της οδού 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ θα εισέρχονται και θα αποχωρούν οι μαθητές των Δ’, των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.
  • Μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος κανείς μαθητής/τρια δε θα παραμένει στο προαύλιο του Σχολείου, γιατί η παραμονή του εκεί χωρίς επιτήρηση εγκυμονεί κινδύνους για ατυχήματα. Για τον λόγο αυτό, θερμή παράκληση να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας την προκαθορισμένη ώρα.
  • Κατά την προσέλευση φροντίζουμε (όπως θα συμβαίνει και στην αποχώρηση) να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Παρακαλούμε θερμά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς, αποτελώντας εσείς το ζωντανό παράδειγμα ασφαλούς συμπεριφοράς, διευκολύνοντας έτσι και το έργο του σχολείου. Στις εισόδους θα βρίσκονται οι εκάστοτε εφημερεύοντες, οι οποίοι και θα υποδέχονται τα παιδιά.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι μαθητές /μαθήτριες έχουν πλέον εξοικειωθεί με όλους τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται. Παρόλα αυτά σας παρακαλούμε να προσέξουμε τα παρακάτω:

  1. Καλό θα ήταν να έχουν καθημερινά στις τσάντες τους ένα πακέτο με αντισηπτικά μαντηλάκια.
  2. Κάθε παιδί θα έχει οπωσδήποτε στην τσάντα του το δικό του παγουράκι με νερό για αποκλειστική χρήση.
  3. Το οποιοδήποτε δεκατιανό φέρνουν μαζί τους, θα πρέπει να είναι σε ειδική συσκευασία, ώστε να μην έρχεται σε επαφή το χέρι με το περιεχόμενο κατά την κατανάλωσή του. Σε περίπτωση που το παιδί επιθυμεί το δεκατιανό του να αποτελείται από φρούτα, θα πρέπει τα φρούτα να είναι κομμένα σε ειδικό δοχείο και να καταναλώνονται με συσκευασμένο πιρούνι μιας χρήσης, που θα έχει μαζί του.
  4. Σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν καταναλώνουν τροφές άλλων παιδιών, ούτε δέχονται κεράσματα από άλλα παιδιά.
  5. Φροντίζουμε η κασετίνα τους να είναι επαρκώς εξοπλισμένη, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται δανεισμός γραφικής ύλης.
  6. Κάθε παιδί θα φέρνει καθημερινά ένα καπέλο μαζί του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
  7. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δε θα εισέρχεται στο κτήριο χωρίς τη χρήση μάσκας. Όπως αντιλαμβάνεστε το μέτρο αυτό αποσκοπεί στο να διαφυλάξει τόσο την υγεία των παιδιών σας, όσο και των αγαπημένων σας προσώπων. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο το παιδί σας αρνείται να χρησιμοποιήσει τη μάσκα, θα του απαγορεύεται να εισέρχεται στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και θα ενημερώνεστε άμεσα ώστε να αποχωρεί από το σχολικό περιβάλλον. Άλλωστε αυτό προβλέπεται από τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η χρήση της μάσκας πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Για όλες αυτές τις προϋποθέσεις θα γίνει διεξοδική ενημέρωση των παιδιών σας από το σχολείο. Το παιδί σας καθημερινά προτείνεται να φέρει μαζί του τρεις μάσκες. Οι μάσκες θα φυλάσσονται σε ειδικές ευρύχωρες συσκευασίες. Οι μάσκες, τα αντισηπτικά μαντιλάκια- που καλό θα ήταν να έχει- και το προσωπικό παγουρίνο για νερό είναι απαραίτητο να τα φέρει πάντα μαζί του το παιδί. Για τον λόγο αυτό κάθε παιδί προτείνεται  να έχει ένα ειδικό τσαντάκι μέσης- πλάτης όπου θα φυλάσσει εκεί τα παραπάνω προσωπικά είδη. Το τσαντάκι αυτό θα το φέρει πάνω του κατά τη διάρκεια όλων των διαλειμμάτων.
  8. Κανένα προσωπικό αντικείμενο δεν θα παραμένει στην τάξη με την αποχώρηση του παιδιού.
  9. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στην τσάντα τους κανένα είδος παιχνιδιού / αντικειμένου (π.χ. κάρτες, τάπες, Lego, κουκλάκια, μπαλάκια κλπ).

Με εκτίμηση

η Διεύθυνση